Primul pas în demiterea lui Stelian Tănase: raportul TVR, aviz negativ în comisiile pentru finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, marţi, un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014, cu 20 de voturi "pentru" şi două "abţineri" (UDMR).

Astfel, potrivit preşedintelui Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, avizul negativ va fi transmis comisiilor reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului, care urmează să stabilească data la care va fi convocată şedinţa comună.

Avizul negativ dat de Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci reprezintă primul pas privind demiterea lui Stelian Tănase din funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

La şedinţa comună a Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor şi Senatului au participat, din partea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Camelia Pătru, director al Departamentului Economic al SRTv, şi Liviu Nicolescu, director al Direcţiei Studiouri Centrale din TVR.

Deputatul PNL Andreea Paul a anunţat, marţi, că liberalii nu vor participa la şedinţa comisiilor reunite pentru buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în care s-a discutat raportul de activitate al TVR pe 2014, spunând că PNL "nu vrea să facă parte din plutonul de execuţie a SRTv".

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR. În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut.

Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite