Primar din Bucureşti: Aveam spaţiu pentru spital, însa am făcut patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wallstreet

Internetul este împânzit cu fotografii de tipul „inainte şi după” o anumită transformare, de obicei a unui om. Noi am luat „la puricat” activitatea unui primar din Bucureşti, cel mai „invizibil”, şi anume Rareş Mănescu, edilul Sectorului 6, al cărui mandat se va termina în doar câteva zile. Ce a promis şi ce a realizat din acele promisiuni?

Întrebările au fost trimise către Primăria Sectorului 6 în urmă cu mai bine de două luni şi, pentru a ni se răspunde, a trebuit să revenim cu multiple telefoane şi e-mail-uri. Într-un final, neaşteptatul s-a întâmplat, şi am primit lămuriri din partea reprezentanţilor Primăriei. 

  

1. Cum explică primarul sumele exorbitante plătite pe plante (afacerea panseluţa)? De unde au fost achiziţionate plantele? Care au fost sursele de achiziţie şi în baza căror contracte? 

  

 Primăria oferă o explicaţie alambicată şi greu de urmărit pentru unul dintre cele mai mari “tunuri” din întreg Bucureştiul. 

  

 Astfel, reprezentanţii Primăriei subliniază că obiectul principal de activitate al Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 îl reprezintă amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii de pe raza sectorului. Până în anul 2010, cea mai mare parte a acestor activităţi se făcea cu angajaţi proprii ai instituţiei însă, odată cu adoptarea OUG nr. 63/2010, personalul aferent acestor activităţi a fost redus drastic, de la 459 de persoane angajate la Secţia Spaţii Verzi la 187 de persoane, în condiţiile în care la nivelul sectorului există aproximativ 250 de ha de spaţii verzi, suprafaţa pe care instituţia intenţiona să o mărească. 

De asemenea, în urma adoptării aceluiaşi act normativ, a scăzut şi...citeşte continuarea pe wall-street.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite