Prima reacţie a lui Iohannis în cazul Vasile Blaga: Am vorbit cu Blaga la telefon, înainte să meargă la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a vorbit la telefon cu fostul copreşedinte PNL Vasile Blaga, înainte ca acesta să meargă la DNA Ploieşti, fostul copreşedinte al PNL fiind cel care l-a contactat pe liderul de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis precizat că a vorbit ultima dată cu Vasile Blaga înainte ca acesta să fie acuzat de procurori. „Am vorbit la telefon înainte să meargă atunci la DNA Ploieşti. M-a sunat şi mi-a spus că va merge acolo”, a declarat şeful statului. 

„Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută. Trebuie să fim foarte realişti. Prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi cred că este demn de remarcat că Vasile Blaga în aceeaşi zi în care a fost inculpat s-a retras din conducerea partidului - o atitudine pe care o găsesc corectă politic, dar din păcate încă nu în toate partidele româneşti, asta este realitatea”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului, fost copreşedinte al PNL, a punctat faptul că liberalii ar trebui să iasă întăriţi din această criza. „PNL trebuie să găsească o soluţie care să transforme această criză într-o oportunitate şi să se mişte suficient de repede. Nu doar pentru a trece criza, ci şi pentru a ieşi întăriţi din această criză”, a adăugat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite