Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat primele legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea de abilitare a Guvernului de a emite Ordonanţe de urgenţă în vacanţa parlamentară, OUG de modificare a legii privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului.

„Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a semnat marţi, 23 decembrie a.c., următoarele decrete:

• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;
• Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015;
• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice;
• Decret pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe;
• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură;“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost adoptat, vinerea trecută, de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, cu 177 de voturi ”pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, potrivit MMediafax.

Potrivit proiectului de lege, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în domenii ca sănătate, finanţe publice şi economie, dezvoltarea regională şi administraţie publică, muncă, protecţie socială, fonduri europene, justiţie, transporturi şi infrascructură, educaţie, cercetare, agricultură, mediu, dar şi „prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege“.

Citeşte şi:

FOTO Pe cine ia Iohannis cu el la Cotroceni. Lista consilierilor prezidenţiali

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, îşi va numi luni în funcţie toţi consilierii prezidenţiali, dintre care fac parte foşti colegi de partid, dar şi oameni din mediul universitar.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite