Preşedintele Iohannis a decorat sute de persoane, inclusiv un responsabil pentru accidentul aviatic din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, vineri, sute de persoane. Printre acestea se numără şi generalul de brigadă Ion Burlui, fost şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a demisionat în urma tragediei aviatice din Munţii Apuseni în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

Preşedintele a decorat, astăzi, sute de persoane, după cum reiese din decretul publicat de Administraţia Prezidenţială. 

Administraţia prezidenţială a anunţat vineri că şeful statului i-a acordat „Ordinul Bărbăţie şi Credinţă în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, domnului general de brigadă Burlui Ion", la propunerea ministrului de Interne Gabriel Oprea.

Burlui a demisionat, în ianuarie 2014, de la şefia IGSU, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Atunci, autorităţile au fost acuzate că au ajuns la locul producerii accidentului după şase ore.

De asemenea, Iohannis l-a decorat pe chestorul Ioan Cabulea, care a fost urmărit penal în dosarul listelor electorale de la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Şi această decorare  a fost făcută la propunerea lui Oprea, se precizează în comunicat.

Citeşte şi:

UPDATE Iohannis şi-a amânat vizita în Germania

Preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează în perioada 10-12 februarie vizite la Paris şi Bruxelles. În cea de-a treia zi a vizitei sale, Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Preşedintele a amânat deplasarea la Berlin, unde trebuia să se vadă cu cancelarul german Angela Merkel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite