Ponta, un nou atac la Preşedinţie: Un politicianism străveziu şi dăunator - sper ca Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni. Mă deranjează ipocrizia ieftină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta spune că se bucură că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor pentru militari, însă speră că ştie că şi aceasta a fost criticată de partenerii europeni, precum Codul Fiscal. Ponta îi sugerează lui Iohannis să-şi schimbe consilierii, după ce l-au sfătuit, în mod greşit, să retrimită Codul Fiscal în Parlament.

„Mă bucur că Preşedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari şi cea privind diplomaţii, personalul navigant şi grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale ‪#‎USL‬ faţă de cei nedreptăţiţi de Guvernarea Băsescu / Boc / Predoiu. Dar sper ca Dl. Iohannis să ştie că şi aceste legi au fost contestate de FMI şi CE (ca şi de Apostolii Austerităţii de la Consiliul Fiscal!), că au implicaţii bugetare structurale (pe termen lung) şi că, spre deosebire de Codul ‪#‎Fiscal‬, au doar efect social pozitiv, dar nu şi economic! La fel este cazul cu dublarea alocaţiilor pentru copii, promulgată cu pompa şi fast pe 1 iunie!“, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Cu această ocazie, premierul a ţinut să mai arunce o săgeată către Palatul Cotroceni pentru respingerea Codului Fiscal. „Eu îmi asum aceste legi şi le susţin din convingere social-democrată! Tocmai de aceea mă deranjează ipocrizia ieftină de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplină bugetară şi probleme cu instituţiile internaţionale! Serios, o dată din cinci suntem responsabili şi Guvernul nu? De cinci ori de stânga şi o dată de dreapta? Un politicianism extrem străveziu şi dăunator - sper ca Dl. Iohannis să-şi găsească consilieri mai buni (şi mai oneşti)! “, a mai spus Ponta.

Modificarea Codului Fiscal a devenit motiv de harţă între Preşedinţie şi Guvern, după ce preşedintele Klaus Iohannis a întors proiectul în Parlament.  Reducerile fiscale profunde anunţate de Ponta au darul de a-l face popular, cel puţin teoretic, pe premier, dar costurile acestora ar urma să fie plătite de următorul Guvern, rezultat din alegerile de anul viitor.

Preşedinţia a semnalat, prin vocea consilierului  pe teme economice Cosmin Marinescu, că, fără un plan bine pus la punct al Guvernului, România riscă să plătească factura noului Cod Fiscal cel mai devreme în 2016, aşadar când Ponta are toate şansele să ajungă în Opoziţie, după alegerile de anul viitor. „Nu a fost prezentat un plan de reducere a cheltuielilor bugetare.  Nu ştim cum va arăta bugetul pe anul 2016“, a fost argumentul lui Marinescu, care a pledat pentru o analiză mai profundă asupra măsurilor asumate grabnic de premier.

Ponta l-a înţepat, din nou, aseară pe Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, într-o emisiune la RTV. "Ştiţi foarte bine că acolo a fost o discuţie între preşedinte, domnul Oprea, pe care eu am înţeles-o şi am acceptat-o, domnul Mihalache în stillul de pe când era la noi la PSD a vrut să o dea la întors şi să arunce pe noi şi acum sigur, marţi o să luăm decizia politică care să-l ignore pe Mihalache şi jocurile lui de doi bani, cu alte cuvinte, spun un singur lucru, că eu cred că şi demnitarii trebuie să fie plătiţi mai bine şi trebuie să aibă cel mai mare salariu, dar eu cred că e oportun ca această mărire de salariu să meargă în acelaşi timp arătând pentru toată lumea o perspectivă", a declarat Ponta, la RTV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite