Ponta se întăreşte cu un fost baron PSD. Cine este Adrian Duicu şi ce probleme cu Justiţia are fostul şef al CJ Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Duicu, fost baron local al PSD de Mehedinţi, a fost numit de Victor Ponta şef interimar al organizaţiei Pro România Mehedinţi, potrivit jurnaldemehedinti.ro. În 2017, Duicu a condamnat în primă instanţă într-un dosar de corupţie, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Adrian Duicu, fost lider al PSD Mehedinţi, a condus Consiliul Judeţean Mehedinţi în perioada 2012-2015. În decembrie 2017, fostul preşedinte al CJ Mehedinţi a fost condamnat în primă instanţă la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar de corupţie, pentru folosire „directă sau indirectă“ de informaţii care nu sunt destinate publicităţii. 

În schimb, Duicu a fost achitat pentru celelalte infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată - trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, că acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Cum explică Pro România „transferul” lui Duicu

Secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, a precizat pentru G4Media care e calcului Pr România pentru cooptarea lui Duicu. „A fost o propunere justificată din punctul de vedere al organizării pe plan local, pe care mi-o asum. Înţeleg controversele şi criticile, dar cred că decizia se va dovedi eficientă campaniei electorale şi atingerii obiectivelor electorale pentru judeţul Mehedinţi la alegerile din 26 mai”, susţine Mocioalcă într-o declaraţie transmisă G4Media.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite