Ponta: „E ridicol să vorbeşti că am afectat justiţia la bacalaureat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta spune că este ridicol să se afirme că prin declaraţiile sale ar fi afectat independenţa justiţiei privind ancheta de la Liceul „Bolintineanu“ din Capitală. Ponta a adăugat că el nu s-a dus să facă presiuni nici la procuraturi, nici la închisori şi nici la tribunale.

„Nu ştiu (de sesizarea adresată de către CSM – n.r.), pentru că m-am concentrat pe lucrul care mie mi se pare mai important, pe zona de investiţii strategice şi creare de noi locuri de muncă, în rest promit să nu mai fac nimic, să supăr pe Macovei şi pe gaşca. Mi se pare ridicol să vorbeşti că am afectat eu în vreun fel, că nu m-am dus nici pe la procuraturi, nici pe la închisori, nici pe la tribunale, mi se pare ridicol. Mi se pare un subiect foarte important ca să-l tratăm în polemica Macovei cu nu mai ştiu cine. Tocmai de aia, nu, restul scandalurilor nu mă interesează“, a spus Ponta.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară să verifice dacă independenţa justiţiei a fost afectată în urma declaraţiilor premierului Victor Ponta privind ancheta pentru posibile cazuri de corupţie şi fraudă la bacalaureatul susţinut la Liceul "Bolintineanu" din Capitală.

Preşedintele Consiliului, Oana Schmidt-Hăineală, a dispus transmiterea către Inspecţia Judiciară a scrisorii semnate de Monica Macovei, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ionuţ Popescu, Cristian Preda şi Sever Voinescu, referitoare la declaraţiile premierului Victor Ponta privind ancheta în cazul de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".

Monica Macovei, Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ionuţ Popescu, Cristian Preda şi Sever Voinescu au trimis, marţi, o scrisoare preşedintelui CSM în care au cerut sesizarea Inspecţiei Judiciare în legătură cu declaraţiile premierului Victor Ponta privind ancheta în cazul de la Liceul "Bolintineanu".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite