Ponta, despre sistarea livrării gazelor de către ruşi: România nu are probleme şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei Biroului Politic al PSD, că situaţia în regiune se deteriorează şi că se opresc gazele, el arătând că a discutat dimineaţă cu ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, şi România are rezerve necesare astfel încât pe termen scurt, respectiv şase luni, nu sunt probleme.

„Ne interesează pentru că suntem partidul de guvernământ şi avem obligaţia guvernării. Vedeţi că situaţia în regiune se deteriorează, se opresc gaze. Azi de dimineaţă am stat cu ministrul Energiei şi vreau să dau un semnal de acum, imediat, că pentru România pe termen scurt, şase luni, nu e niciun fel de problemă, avem rezervele necesare”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a arătat că cel mai important lucru în acest moment este ca în toată scena politică să existe stabilitate şi predictibiliate.

„Principala responsabilitate privind stabilitatea se îndreaptă către noi ca fiind partidul cel mai mare din coaliţia de guvernare. Vreau să vă rog pe toţi în toate structurile pe care le reprezentaţi - Parlament, structuri locale, Guvern - să daţi acelaşi mesaj că e o perioadă în care România are nevoie mai mult decât orice de seriozitate şi stabilitate”, a mai spus Ponta.

În această dimineaţă, Rusia a sistat livrarea de gaze către Ucraina. Rusia anunţase deja că va opri livrarea de gaze naturale în cazul în care Kievul nu plăteşte o datorie de 1,95 miliarde de dolari până la ora 06.00 GMT, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei ruse Gazprom la finalul negocierilor de la Kiev, care s-au soldat cu un eşec, potrivit AFP.

Citeşte şi:

Războiul gazelor Rusia-Ucraina, faza pe procese. Ruşii sistează livrările de gaze, ucrainenii cer despăgubiri de şase miliarde de dolari

Moscova a sistat în această dimineaţă livrările de gaze către Ucraina din cauza unei datorii de peste 1,5 miliarde de dolari, acţionând în judecată Kievul la Curtea Internaţională de Arbitraj pentru 4,5 miliarde de dolari. În schimb, Kievul a anunţat că dă în judecată Gazpromul, căruia îi cere înapoi 6 miliarde de dolari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite