Discuţia dintre Ponta şi Băsescu s-a încheiat cu un eşec. Ponta: Băsescu a fost inflexibil. M-a asigurat că va retrimite bugetul în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni, pentru o discuţie finală în privinţa bugetului pe 2014 şi a Memorandumului cu FMI. Întrevederea, la care au participat şi Mugur Isărescu, Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea, s-a încheiat fără niciun rezultat. Preşedintele va întoarce legea bugetului în Parlament, apoi o va contesta la CCR.

UPDATE Victor Ponta, după discuţia cu Traian Băsescu: „Preşedintele nu este de acord cu bugetul. Preşedintele va retrimite legea la Parlament, o va constesta la CCR, speranţa mea a fost că aceste proceduri să le facă într-un termen rezonabil, să avem bugetul.Trebuie să trăim şi această prmeieră.Ne-a spus: o să vedeţi că nu aveţi ce face, trebuie să suportaţi toate aceste proceduri", a spus Ponta.

„Mi-a spus că a a greşit atunci câd nu le-a folosit împotriva Guvernului Boc, şi le foloseşte contra nostră. Eu nu pot să mă duc tot la Băsescu să facă bugetul, l-a mai făcut în 2009, şi a fost o catastrofă", a adăugat premierul.

Ponta a spus că  Memorandumul cu FMI rămâne suspendat în continuare, însă vom putea accesa bani de la Comisia Europeană.  „ Am vorbit cu domnul Voinea şi mi-a spus că dacă avem bugetul votat, vom primi banii de la CE şi nu vom pierde cei 30 de milioane pe lună. Nu contează că nu e semnat memorandumul. Pactul de coabitare e suspendat până când preşedintele va promulga legea“, a mai spus Ponta.

"Stimate Domnule Preşedinte, Având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituţiile financiare internaţionale şi repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat şi a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiţi de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluţiilor de deblocare a acestei situaţii. Vă propun ca la această întâlnire să participe şi domnii Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Vă rog să binevoiţi a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri. Cu deosebită consideraţie, Victor Ponta, Prim Ministru", se arată în solicitarea transmisă de premierul Ponta către preşedintele Băsescu.

Şeful statului a acceptat întâlnirea şi a stabilit ca întrevederea să aibă loc la ora 17.00, la Palaltul Cotroceni.

Ponta: Va semna până la urmă

Premierul Victor Ponta a confirmat că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu va avea loc marţi, la ora 17.00. „Voi merge de la 17.00, cu domnul Chiţoiu şi Voinea. Guvernatorul nu ştiu dacă vine, am să-l sun", a declarat Ponta. Premierul a făcut anunţul înainte de a intra în cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

„Sper ca întâlnirea să nu facă obiectul discuţiei despre comisia parlamentară pe cazul Călăraşi. Acordul cu FMI e suspendat până se răzgândeşte preşedintele. Mă bazez pe faptul că o va face până la urmă. Preşedintele intră, din păcate, în atribuţiile constituţionale ale Parlamentului&quot“, a mai declarat Ponta, la Palaltul Parlamentului.

Antonescu: Raţiunea va triumfa

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a comentat pe scurt scandalul pe tema acordului cu FMI. „Raţiunea va triumfa. Este o chestiune de imagine a ţării nostare. Am o speranţă că preşedintele nu va expune România unei imagini foarte proaste“, a comentat Antonescu.

Alte articole pe aceeaşi temă:

VIDEO Ponta prezintă bugetul în Parlament, în absenţa lui Antonescu: Băsescu şantajează Guvernul pentru că nu vrea anchetă în cazul Călăraşi

Ponta: România pierde 150 de milioane de lei pe lună ca urmare a acestei „supărări“ a lui Băsescu. E vorba de cofinanţarea suplimentară la proiecte UE

Ilie Sârbu: Traian Băsescu se apropie de demenţă

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite