Ponta: Alegerile pentru posturile vacante de parlamentari sau primari, odată cu europarlamentarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că alegerile pentru posturile vacantate de primari sau de parlamentari se vor desfăşura odată cu europarlamentarele, la 25 mai.

În prezent, peste 300.000 de cetăţeni sunt nereprezentaţi în Parlament, iar termenul legal pentru organizarea alegerilor parlamentare parţiale a fost depăşit, atenţiona Institutul pentru Politici Publice, într-un comunicat dat publicităţii săptămâna trecută.

Legea nr. 35/2008 prevede ca, “în caz de încetare a mandatului unui deputat sau senator (...), alegerile se organizează în cel mult trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii Camerei Deputaţilor sau a Senatului, după caz, prin care se constată încetarea mandatului unui deputat sau senator”.

De asemenea, data desfăşurării alegerilor parţiale se decide, prin Hotărâre de Guvern, cu cel puţin 45 de zile înaintea votării, se reamineşte în comunicatul IPP.

Citeşte şi:

IPP: Guvernul ignoră obligaţia de a organiza alegeri pentru mandatele parlamentare vacantate

Nouă locuri în Legislativ, trei în Senat şi şase în Camera Deputaţilor, s-au vacantat în primul an din legislatura 2012-2016, iar Guvernul ignoră obligaţia de a organiza alegeri, se arată într-un studiu IPP dat publicităţii luni.

Codul penal a subţiat Parlamentul cu şapte mandate

Din cei 10 senatori şi deputaţi rămaşi fără mandat în primul an de legislatură, şapte şi-au pierdut postul din cauza problemelor cu legea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite