Politico: Premierul României acuză UE de dublu standard. „Am văzut acte de corupţie şi în Olanda, în Franţa sau în Germania. Nimeni nu a cerut MCV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Viorica Dancilă, îi acuză pe liderii europeni de dublu standard în criticarea ţării sale în ceea ce priveşte corupţia şi represiunea protestelor antiguvernamentale, în condiţiile în care state ca Franţa sau Olanda nu sunt puse la zid pentru lucruri asemănătoare.

„Dăncilă, al cărui guvern deţine preşedinţia rotativa a Consiliului UE, a afirmat că, de asemenea, corupţia este o problema în Europa de Vest şi a remarcat că liderii UE nu au reacţionat dur referitor la protestele Vestelor Galbene din Franţa. Remarcele prim-ministrului român reflectă tensiunile dintre guvernele din Estul şi Vestul Europei, care s-au intensificat în ultimii ani şi pun în pericol o posibilă poziţie comună a liderilor blocului comunitar", se arata in articolul Politico, site-ul reuşind să-i ia un terviu şi liderului de la Palatul Victoria. 

„României nu îi este permis să facă ce alte ţări fac", a afirmat Dancilă în interviu. Criticii acuză partidul aflat la guvernare, PSD, ca insista pentru modificari legislative care să slăbească independenţa sistemului judiciar,într-o încercare de a-i ajuta pe politicienii acuzaţi de coruptie, inclusiv seful partidului, Liviu Dragnea", subliniaza Politico.eu.

 Dancila s-a contrazis în octombrie  cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în ceea ce priveşte statul de drept în Romania. Dăncilă a afirmat, în acest sens, ca România nu este tratată corect de UE. „Am vazut ce s-a întâmplat cu Vestele Galbene în Franţa. Nimeni nu a avut vreo reacţie. Este vorba despre dublu standard. Nu am văzut pe nimeni să vina in Parlamentul European şi sa spună «vrem o rezoluţie în Franţa»“, a declarat ea.

De asemenea, premierul a mai spus că nu este corect ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) este aplicat doar în România şi în Bulgaria. „Se spune că acest mecanism este menit să ajute România şi Bulgaria. E vorba despre corupţie. Am văzut acte de corupţie şi în Olanda, în Franţa, am văzut şi în Germania. Nimeni nu a cerut vreodată implementarea unui astfel de mecanism în aceste state", a subliniat Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite