PNL: Miza noastră este să învingem pesedismul, nu doar PSD-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL, Bogdan Huţucă, a afirmat joi că prin votul de la europarlamentare românii au arătat că nu îşi doresc doar înlăturarea PSD de la putere, ci şi a „pesedismului şi a tot ce înseamnă el în spaţiul public”. Huţucă adaugă că deşi e un proces de durată, semnalul dat de români este clar.

Deputatul PNL a afirmat că rezultatul votului de duminică a arătat că românii îşi doresc păstrarea direcţiei euro-atlantice, independenţa Justiţiei precum şi întărirea pieţei libere. În acest sens, Huţucă declară că nu este îndeajuns înlăturarea PSD de la putere, ci trebuie înlăturat „pesedismul”.

„Acest lucru înseamnă că românii nu îşi doresc pur şi simplu înlăturarea Partidului Social Democrat de la putere ci în primul rând eliminarea «pesedismului» şi a tot ce înseamnă el în spaţiul public: apropierea de Est, corupţia, hoţia generalizată, contractele cu statul acordate prietenilor de partid, angajările fictive, intenţia de a controla justiţia şi instituţiile de forţă, şi alte obiceiuri ce ţin ai degrabă de un partid comunist decât de unul democratic”, a precizat liberalul într-un comunicat de presă.

Huţucă mai adaugă că eliminarea „pesedismului” este un proces de lungă durată şi că primul pas este formarea unei majorităţi liberale.

„În ciuda optimismului din societate, trebuie să înţelegem că eliminarea «pesedismului» din instituţiile statului este un proces de durată, ce se întinde pe mulţi ani de guvernare liberală. Alegerile de duminică au dat semnal că românii doresc ca acest lucru să se întâmple, însă procesul de curăţare va începe cu adevărat abia după ce vom reuşi să formăm o majoritate care să readucă valorile euro-atlantice în guvernarea din România”, a conchis deputatul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite