PNL îi cere Avocatului Poporului să sesizeze la CCR plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Ce spune Victor Ciorbea

PNL îi cere Avocatului Poporului să sesizeze la CCR plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Ce spune Victor Ciorbea

Victor Ciorbea

PNL a depus, vineri, la Avocatul Poporului cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate în cazul ordonanţelor de urgenţă nr. 54/2017 şi nr. 55/2017, adoptate de Guvern în data de 4 august, privind şcolile doctorale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Victor Ciorbea a răspuns că va acţiona „cât mai repede şi cât şi mai constituţional, legal".

Ştiri pe aceeaşi temă

„Partidul Naţional Liberal a depus o sesizare către Avocatul Poporului pentru ordonanţa 54 care se referă la şcolile doctorale şi pentru ordonanţa 55, cea care se referă la plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt, domnul Liviu Dragnea aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt extrem de clare. Îngrijorătoare este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, faţă de lucruri simple, legi, regulamente şi Constituţie”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, după ce a depus sesizarea.

Liberalul a afirmat că cererea vizează procedura în care a fost sesizat Parlamentul, precizând că „nu s-a intrat pe fondul ordonanţelor”.

„Ne referim la procedura în care s-a sesizat Camera Deputaţilor, adică s-a încălcat Constituţia. Trebuia întâi să se întrunească Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, preşedintele Camerei Deputaţilor să solicite sesiune extraordinară. Domnul Liviu Dragnea pe 7 a solicitat de la sine putere, a plecat în vacanţă şi pe data de 8 s-a întrunit Biroul Permanent al Camerei şi n-a mai fost un preşedinte care să solicite sesiune extraordinară. Noi nu am intrat pe fondul ordonanţelor, ci doar pe respectarea Constituţiei şi regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a spus liberalul.

Dumitrescu a precizat că nu ştie poziţia oficială a PNL în privinţa susţinerii măsurii de plafonare a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, dar crede că partidul susţine acest lucru.

„Opinia mea este că 8.500 de lei este un plafon corect”, a mai spus Dumitrescu.

Liberalii reclamă faptul că OUG privind şcolile doctorale nu-şi justifică urgenţa, iar în cazul ordonanşţei 55 că nu se regăseşte "nicio situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată".

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, vineri, că va analiza sesizarea Partidului Naţional Liberal cu privire la ordonanţele de urgenţă legate de şcolile doctorale şi plafonarea indemnizaţiilor pentru cerşterea copilului, precizând că va încerca să rezolve aspectele reclamate de liberali „cât mai repede şi cât şi mai constituţional, legal".

"În legătură cu memoriul depus astăzi, el se referă în esenţă, cât am reuşit să-l răsfoiesc în câteva secunde, la două ordonanţe de urgenţă, 54 şi 55 de anul acesta, (...) atacate pe mai multe motive, şi anume se invocă faptul că nu ar fi fost convocate în mod legal şi constituţional cele două Camere şi unele elemente extrinseci, respectiv lipsa urgenţei şi a cazurilor excepţionale care să justifice adoptarea unor OUG. Vom analiza toate aceste aspecte şi vom încerca să le rezolvăm cât mai repede şi cât mai constituţional, legal", a declarat Victor Ciorbea.

citeste totul despre: