Petre Daea, la deschiderea anului şcolar: Aveţi nevoie de ateliere moderne pentru a nu rămâne în incultură tehnologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Agriculturii Petre Daea a participat luni la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” din Tărtăşeşti, Dâmboviţa. Aici, acesta a subliniat importanţa unor ateliere moderne, astfel încât tinerii să nu rămână „în incultură tehnologică”.

Petre Daea le-a explicat elevilor că au nevoie de ateliere în care să înveţe şi să se conecteze cu realitatea tehnologică, astfel încât să „nu rămâneţi în condamnarea tehnică, în incultura tehnică. Pentru că astăzi, vorbim despre grapa cu colţi reglabili?! Te uiţi pe teren şi vezi că avem combine, utilaje, care se conduc de la distanţă. Şi aceşti elevi, mâine studenţi sau oameni de afaceri sau lucrători în agricultura performantă, trebuie să aibă îndemânarea şi instrucţia cuvenită pentru a se compatibiliza cu condiţiile din agricultură”, a declarat ministrul Petre Daea, citat de Agerpres.

Ministrul a remarcat apoi că liceele agricole din ţară, deşi puţine, trebuie să intre într-un program investiţional. şi a subliniat importanţa unei pregătiri adecvate în acest domeniu încă din şcoala generală.

„Elevii de aici care doresc să ştie, să cunoască, să mânuiască instrumentele cunoaşterii, fie ele tehnice sau altfel, stăteam şi mă gândeam, ascultându-vă pe dumneavoastră şi interpretând cu ochii minţii ce poate prinde un om într-o secvenţă a existenţei sale: aveţi această posibilitate aici? Răspunsul meu este că nu pe deplin, că v-am văzut atelierul, nu aveţi dotarea necesară. Astăzi este un decalaj între dotarea tehnică din agricultură şi industria alimentară şi dotarea unităţilor de învăţământ, care creează o ruptură în actul cunoaşterii, motiv pentru care puteţi înţelege foarte uşor, rapid, de ce a apărut această lege extrem de importantă pentru acest sector formidabil al ţării. Agricultura Ţării Româneşti este diferită acum cu mult şi superioară faţă de agricultura Ţării Româneşti cu câţiva ani în urmă”, a adăugat Daea.


Ministrul Agriculturii a participat, luni, la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase” de la Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa. Unitatea de învăţământ poartă numele tatălui fostului premier Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite