Petiţiile pentru demiterea lui Tăriceanu au strâns mii de semnături şi sute de reacţii: „Să fie dat jos!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia M10 condusă de europarlamentarul Monica Macovei şi PNL, prin vicepreşedintele Raluca Turcan, au lansat ieri petiţii online prin care solicită demisia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ambele petiţii au adunat mii de semnături şi sute de comentarii.

Petiţia online lansată ieri de PNL a fost semnată, până la ora redactării acestui material, de 3641 de persoane şi a adunat 734 de comentarii. Reacţiile celor care au semnat petiţia sunt unele critice la adresa preşedintelui Senatului. Redăm, în cele ce urmează, câteva dintre acestea:

„Acest personaj de carton al politicii româneşti a depăşit orice limită de impostură. După ce, în trecut, a avut şansa istorică de a guverna într-o perioadă de creştere economică, atribuindu-şi merite necuvenite, în ultimul an a derapat puternic de la realitate. Mai întâi, şi-a trădat partidul, din orgoliu personal sau, poate, doar pentru cauza prietenului de conjunctură Victor Ponta, gest pentru care a fost recompensat cu postul de preşedinte al Senatului. Apoi, în campania prezidenţială, a jucat rolul de iepure pentru Ponta (...). Tăriceanu şi-a permis să nesocotească legile ţării şi deciziile Curţii Constituţionale în cazul Şova (prietenul şi complicele lui Victor Ponta) pentru ca acum să încerce paralizarea actului de justiţie prin debarcarea Liviei Stanciu şi a Codruţei Kovesi, două persoane incomode lui şi camarilei sale“, susţine un utilizator.

În acelaşi timp, un altul explică de ce a semnat petiţia: „Am semnat această petiţie pentru că m-am săturat de clasa politică, în general, indiferent de apartenenţă. Am semnat în speranţa că va începe un proces de curăţare civică (DNA-ul nu poate singur să pedepsească toţi penalii din Guvern) a bandiţilor care au pus mâna pe avuţia publică ca şi cum le-ar aparţine de drept“.

„Am semnat petiţia pentru că doresc o viaţă mai bună fără atâta corupţie“, susţine o utilizatoare, iar un alt utilizator îi răspunde cuiva care a precizat că nu doreşte să semneze petiţia lansată de PNL. „Ai libertatea să nu semnezi. Nu mă supăr, dar şi eu am libertatea să semnez. M-am săturat să văd cum se trage de timp pe timpul şi banii noştri. Cred că am tolerat prea mult lipsa de profesionalism şi caracter!“, arată utilizatorul.

„Doresc demiterea sau demisia senatorului Călin Popescu Tăriceanu pentru denaturarea hotărârii Curţii Constituţionale în cazul Şova, deasemeni pentru nenumărate intervenţii vădit pernicioase împotriva Justiţiei. Pentru denigrarea şi atacul machiavelic împotriva funcţionarilor DNA şi a Tribunalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Călin Popescu Tăriceanu nu are niciun merit să ocupe postul de preşeddinte al Senatului“, susţine un alt utilizator.

În ce priveşte petiţia lansată ieri de către Asociaţia M10,  aceasta a fost semnată, până la ora redactării acestui material, de 2.310 persoane şi a adunat 319 comentarii, cele mai multe fiind unele critice la adresa preşedintelui Senatului. Comentatorii susţin, printre altele, că demersul „este un semnal pentru politicienii care nu au înţeles semnificaţia votului din noiembrie 2014: să înceteze să mai submineze instituţiile statului de drept şi, în schimb, să sprijine consolidarea acestora“.

Astfel, unul dintre comentatorii petiţiei pe care o puteţi accesa aici, este de părere că „Tăriceanu face un mare deserviciu României şi decredibilizează tot mai mult Parlamentul al cărui reprezentant este“.

Citeşte şi:

Cum a demontat Iohannis petarda anti-Justiţie a lui Tăriceanu

Preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit o lecţie de drept lui Călin Popescu Tăriceanu, în care i-a arătat, cu legea pe masă, că preşedintele nu are competenţe pentru a înlătura din funcţie un magistrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite