Ovidiu Raeţchi: PNL trebuie să îşi asume urgent conducerea Primăriei Capitalei şi să numească un primar general interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. FOTO David Muntean
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. FOTO David Muntean

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine că în actualul context, PNL trebuie să îşi asume de urgenţă conducerea interimară a Primăriei Capitalei, mai ales că problemele Bucureştiului se agravează pe măsură ce trece timpul în care administraţia locală nu îşi face treaba.

Reprezentantul liberal, unul dintre cei mai vocali deputaţi PNL în ceea ce evidenţierea problemelor pe care le are Capitala şi administraţia Bucureştiului, puntează faptul că formaţiunea sa trebuie să îţi asume conducerea Primăriei Generale. 

„Actuala situaţie administrativă a Bucureştiului reclamă inclusiv o nouă conducere responsabilă la primăria Capitalei, pentru că, în aşteptarea alegerilor locale din 2016, o serie de probleme se agravează. Criza RADET-ELCEN - care riscă să-i lase pe bucureşteni fără căldură şi apă caldă, starea dezastruoasă a traficului în Bucureşti, lucrările de infrastructură cu întârzieri majore şi realizate la preţuri exorbitante, situaţia transportului public - sunt doar câteva dintre problemele Capitalei care trebuie rezolvate cu prioritate de Primărie şi de Consiliul General. De aceea, consider că este important ca PNL să îşi asume de urgenţă conducerea interimară a Primăriei Capitalei. Nu putem asista impasibili, de pe margine, la acutizarea  problemelor bucureştenilor, iar jocurile şi negocierile politice nu îşi au locul în actualul context”, arată deputatul liberal. 

Raeţchi a subliniat că, la ora actuală, Bucureştiul funcţionează pe sistem de avarie şi că o administraţie incompetentă la nivelul Primăriei Generale blochează şi dezvoltarea sectoarelor.

„Nepăsarea, viziunea neclară, preocupările imorale şi ilegale ale vechii administraţii au condus la actuala stare de fapt. Bucureştiul este un oraş aflat într-o situaţie de avarie: zi de zi cârpim problemele cu care se confruntă Capitala, fără a avea vreo perspectivă pe termen lung. În acest fel, se pierd bani şi se consumă nervii bucureştenilor, fără a se rezolva, pe fond, marile provocări. O administraţie incompetentă şi fără viziune la nivelul Primăriei Generale a Capitalei are, în mod evident, efecte deosebit de nocive şi pentru sectoare. De exemplu, în lipsa unui dialog şi a unui sprijin de la Primăria Generală, proiecte esenţiale pentru locuitorii Sectorului 5 precum construcţia unei magistrale de metrou care să deservească zonele Rahova-Ferentari, rezolvarea problemei spaţiului verde sau gestionarea unor zone mai dificile din punct de vedere social riscă să fie blocate în continuare”, mai susţine liberalul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite