Orban, după ce Renate Weber a acţionat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul: Nu a avut argumente solide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban/ Facebook
Ludovic Orban/ Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat marţi cu privire la demersul Renatei Weber de a acţiona în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul privind revocarea sa din funcţie că un răspuns va fi formulat de comisiile juridice reunite.

„Am decis în Birourile Permanente Reunite să transmitem această solicitare pentru pregătirea unui punct de vedere către comisiile juridice ale celor două camere”, a declarat Ludovic Orban marţi. 

 Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că raportul privind revocarea Renatei Weber din funcţie a fost formulat de comisiile juridice reunite, prin urmare tot comisiile vor formula şi un răspuns. 

„Comisiile juridice sunt cele care au formulat raportul, adică analiza motivelor pentru care a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului Renate Weber. Am transmis către comisiile juridice să formuleze un răspuns. Ei sunt specialişti şi pot să furnizeze toate argumentele de natură juridică faţă de solicitarea formulate de doamna Weber„

Întrebat dacă Camera Deputaţilor şi Senatul vor fi reprezentate în instanţă pe 2 iulie, el a explicat că acest lucru se va întâmpla „cu siguranţă” şi că din acest motiv a solicitat formularea unui punct de vedere.

El a mai explicat că fostul Avocat al Poporului „nu a avut argumente foarte solide”. „Încălcari ale constituţiei şi ale legislaţiei ţării făcute de Avocatul Poporului, în baza acestei încălcări am decis să revocarea din funcţie a doamnei Renate Weber”.

Cu toate astea el a reafirmat faptul că va trebui să se ţină cont de decizia CCR, însă a răspuns afirmativ şi cu priviere la faptul că demersul şi opinia cu privire la necesitatea înlăturării Renatei Weber va fi continuat. „Cu siguranţă. Vom vedea, să vedem hotărârea Curţii”, a mai spus Orban. 

Fostul Avocat a Poporului Renate Weber a acţionat în instanţă Camera Deputaţilor şi Senatul, după decizia de revocare din funcţie, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti.

Următorul termen în proces este stabilit pentru data de 2 iulie, de la ora 12.00, informează news.ro. Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului va fi discutat, marţi, şi de către Curtea Constituţională, la solicitarea PSD.

PSD a sesizat Curtea cu privire la hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca judecătorii constituţionali să dea un verdict marţi. 

Totodată, Comisia de la Veneţia a cerut explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, în legătură cu revocarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului, într-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă. Ludovic Orban a declarat atunci că nu a primit scrisoarea nici el, nici preşedinta Senatului, Anca Dragu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite