Oraş de talia Bucureştiului condus de o lesbiană ce creşte 3 copii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere nocturnă asupra oraşului american Houston FOTO travelskyline.net
Vedere nocturnă asupra oraşului american Houston FOTO travelskyline.net

Orientarea sexuală nu este un criteriu de selecţie atunci când te decizi să îi dai unui om votul. Dar ce ne facem când totuşi există oameni cu prejudecăţi iraţionale dar adânc înrădăcinate?

Se spune că normalul este definit de majoritate. Nu cred că este valabil, cel puţin nu întotdeauna. Dacă majoritatea ţării este creştin-ortodoxă, asta înseamnă că ateii, evreii, protestanţii, musulmanii sunt anormali? Dacă majoritatea relaţiilor sunt heterosexuale, asta înseamnă că relaţiile gay sunt anormale? Eu cred că în loc să vorbim de normal sau normal, ar trebui să vorbim despre moral şi imoral. Iar moralitatea nu trebuie definită prin prisma religiei. Căci există zeci de forme ale acesteia. Aşadar nu poţi să declari că ceva este bun sau rău pentru că asta ai învăţat în religia ta. Pentru că o persoană de altă religie poate afirma exact contrariul, bazându-se pe religia sa. Moralitatea se defineşte prin caracter, prin etică, prin responsabilitate faţă de tine şi cei din jurul tău. Şi când un politician îţi demonstrează că este o persoană cu valori morale şi etice, că este interesat de oamenii pe care îşi doreşte să îi reprezinte, că are idei şi proiecte sustenabile pentru bunăstarea comunităţii, cum poate să te intereseze viaţa sa personală? Nu poţi judeca pe cineva în funcţie de persoana pe care o iubeşte.

Şi aşa ajungem la întrebarea zilei. Voi aţi vota pentru un candidat politic gay la funcţia de primar al oraşului vostru, candidatul în cauză fiind cel mai bine pregătit, cel mai curat şi cu cele mai sustenabile proiecte pentru oraşul vostru? Răspunsul ar trebui să fie, fără doar şi poate, „DA, nu mă interesează decât să facă treabă bună”. Dar mă întreb... într-o ţară în care încă există mari prejudecăţi legate de orientarea sexuală sau religioasă, de etnie sau rasă, ar spune toată lumea DA? Sau măcar majoritatea? În oraşul Houston s-a spus DA. Oraşul Houston este cel mai mare oraş american condus de un primar gay, iar numele primarului este... Annise Parker.

Da, al patrulea oraş din Statele Unite ca mărime este condus de o femeie, lesbiană, ce are o parteneră de viaţă de mai bine de 20 de ani şi, împreună cu aceasta, creşte 3 copii. Şi care e problema? Personal, nu văd nimic şocant. Căci Annise Parker face o treabă excelentă pentru comunitate. De la crearea de joburi, siguranţa publică, infrastructură, responsabilitate fiscală şi până la proiecte verzi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, Parker s-a dovedit un primar excelent care reprezintă interesele cetăţenilor din Houston. Oare când va avea Bucureştiul sau orice alt oraş din România un primar ales de cetăţeni cărora să nu le pese de orientarea sexuală?

Concluzia pe care o putem extrage din acest exemplu este că nu contează pe cine iubeşti în viaţa ta particulară, contează ce fel de om eşti, ce caracter ai şi ce valori ai şi felul în care le pui în practică. Dar oare românii au aceeaşi părere? De aceea, am lansat un sondaj pe pagina mea de Facebook să aflu opiniile lor cu privire la acest subiect. Tu ce părere ai? Ai vota pentru un candidat gay dacă ar candida pentru funcţia de primar din localitatea ta?

Răspunde aici: http://bit.ly/CandidatGay

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite