Cristian Buşoi, preşedinte PNL Bucureşti, la Adevărul Live: Exclud un Guvern PSD-PNL. Implicarea lui Cioloş în campanie este atipică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi FOTO Adevărul
Cristian Buşoi FOTO Adevărul

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a vorbit, la Adevărul Live, despre programul de guvernare al PSD pe Sănătate, despre nemulţumirile liberalilor la adresa premierului Dacian Cioloş, dar şi despre posibilitatea formării unui Guvern PSD-PNL.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări principalele declaraţii:

USR este la egalitate cu PNL într-un sondaj al USR, dar amândouă nu egaleazăs corup PSD. Sondajele interne ale PSD ce vă spun?

Sunt diferite de acest sondaj al USR. Noi nu avem niciun subiect de polemică cu USR. Lupta noastră este cu PSD. Ar fi bine ca USR să fie la acest scor pentru că s-ar adăuga la cele 30% cât are PNL, iar în jurul lui Dacian Cioloş s-ar putea forma o majoritate confortabilă, dacă va veni şi UDMR. Dacă nu avem o participare bună la vot, dacă cei care au altă opţiune decât PSD nu trec peste dezamăgire şi nu merg la vot, există un pericol foarte mare ca PSD să pună mâna pe PSD în următorii patru ani. 

E foarte adevărat că Dacian Cioloş este atipic faţă de ce s-au obişnuit oamenii. Este puţin altfel decât alţi lideri de partid. Da cred că tocmai acest fel onest, rezervat în a face promisiuni, poate fi o carte câştigătoare. Dacian Cioloş are un profil coret, onest, a venit cu lucruri realizabile. 

Există nemulţumiri în PNL vizavi de implicarea lui Dacian Cioloş în campanie electorală?

Nu există nemulţumiri. Pot să spun că există colegi obişnuiţi cu un alt gen de implicare. În 2015, Klaus Iohannis a a fost extrem de implicat, a bătut toată România. Implicarea domnului Cioloş este atipică, dar nu poate genera nemulţumiri. 

Excludeţi total să avem un Guvern PSD-PNL?

Exclud total pentru că marea problemă este faptul că a existat un amestec nefiresc de alianţe între partidele politice. Am avut o guvernare ciudată cu PDL care nu a rezistat. A existat USL care nu a rezistat pentru că ne despărţeau mai multe lucruri decât ne uneau. Dacă am face o alianţă cu PNL, nimeni nu ar înţelege. Agendele sunt extrem de diferite. Şi preşedintele are o poziţie foarte clară. PNL a luat nişte decizii foarte dureroase. Sunt convins că unii colegi au şanse să obţină achitări, dar am luat decizia internă ca toţi să nu ne reprezinte pe liste. Decizia a fost dificilă. Ne dorim să guvernăm, dar nu vom face cu PSD. 

Cu PMP aţi face alianţă dacă este nevoie?

Este greu de comentat pentru că în majoritatea sondajelor de opinie, PMP se găseşte sub 5%. Trebuie văzut dacă va accede în Parlament. Nu cred că PMP îşi poate permite să meargă într-o alian'[ cu PSD. Cred că ar fi de neînţeles. Nu cred că va face această greşeală. Nu pot să dau un răspuns dacă ne vom regăsi într-o alianţă, dar mă aştept să nu acceadă în Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite