Oferta electorală a lui Clotilde Armand pentru mediul de afaceri din Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clotilde Armand, candidata USB la Pirmăria Sectorului 1, propune dezvoltarea mediului de afaceri din Sectorul 1 în cinci paşi.

Pentru mediul de afaceri din Sectorul 1, Clotilde Armand, candidata USB la Primăria Sectorului 1, propune în programul său electoral:

1. Cât mai multă transparenţă - un departament specializat pentru legătura cu companiile/ antreprenorii din sector, unde cei cu nelămuriri se pot adresa şi primi sfaturi rapid, fără să aştepte luni multe până când circuitul hârtiilor pe care le depun este finalizat, eventual şi cu un răspuns negativ prin care sunt îndrumaţi către o altă cale, la fel de mâncătoare de timp.

2. Organizarea de spaţii pentru incubatoare de afaceri - idei sunt, e nevoie de o mână de ajutor pentru tinerii care vor să-şi pornească companiile lor - IT, arhitectură etc.

Din proprietăţile nefolosite pe care le deţine primăria, s-ar putea pune la dispoziţie doar spaţiile, urmând ca operarea să fie făcută de companii specializate. Experienţa Berlinului e fabuloasă. Noi nu avem capacităţile de producţie şi cercetare ale Germaniei, e adevărat, dar potenţialul de talente, mai ales în computer engineering, este uriaş şi poate fi încurajat şi stimulat prin crearea coordonată şi incisivă a unor spaţii unde tinerii antreprenori creativi să-şi poată iniţial porni companiile, iar apoi să aibă beneficiul sinergiilor şi atmosferei de creaţie şi hărnicie care apar în astfel de locuri.

3. Încurajarea educaţiei antreprenoriale, prin cluburi opţionale şi resurse suplimentare pentru licee, unde educaţia antreprenorială apare din fericire în programă, deşi nu ştiu cât de serios e tratată. Copiii trebuie să înveţe de mici că a avea o afacere înseamnă hărnicie susţinută, creativitate şi responsabilitate faţă de firmă, angajaţi şi comunitate. Toate cu beneficii minunate dacă sunt bine făcute. 

4. Împreună cu companiile din sector, organizate programe de mentorat şi oportunităţi pentru liceenii din anii terminali, şansa de a lucra câteva saptamâni in vacanţe în companii reale.

Practica şi Mentoratul mi se pare că sunt esenţiale pentru ultimii ani de liceu - copiii îşi aleg meseriile deseori la întâmplare, fără să înţeleagă ce implică şi fără să fi văzut cu adevărat ce înseamnă.

5. Economia socială merită o atenţie deosebită din partea autorităţilor locale pentru rolul ei dublu de sprijinire a coeziunii în societate. Primăria poate să incurajeze dezvoltarea întreprinderilor de acest tip prin punerea la dispoziţie a unor sedii la chirii modice şi garantarea unor micro-credite. Poate sprijini, de asemenea, promovarea produselor realizate şi serviciilor prestate de aceste întreprinderi, precum şi identificarea unor pieţe de desfacere a acestora.

„Sunt convinsă că toţi oamenii au nevoie să se simtă utili comunităţii în care trăiesc. Prin acţiunea autorităţilor locale se poate sprijini inserţia celor defavorizaţi în activităţi de utilitate publică, importante pentru dezvoltarea personală şi coeziunea socială. Vă dau un exemplu. Un coleg şi-a pierdut telefonul într-un metrou din Ottawa. A reclamat la un ghişeu şi i s-a dat un număr de telefon de la serviciul de obiecte pierdute. Acest serviciu era gestionat de persoane cu dizabilităţi şi era foarte bine gestionat. Şi-a recuperat telefonul şi a primit şi zâmbetul unor persoane mulţumite că au ajutat pe cineva. În Franţa, s-a experimentat timp de decenii o politică prea orientată spre o simplă asistenţă socială. S-a dovedit că acest model are limite. Se pune accentul tot mai mult pe încurajarea întreprinderilor de economie socială, şi aici primăria poate să aibă un rol esenţial de susţinere, a mai precizat Clotilde Armand, candidată USB la Primăria Sectorului 1.»

Clotilde Armand a fost Director of Innovation&New Markets pentru GDF SUEZ France între 2010 şi 2013. Rolul ei a fost de a atrage şi incuba inovaţia, în parte cumpărând companii start-up externe Grupului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite