Octav Cozmâncă, către liderii PSD: „Aţi votat unanimităţi tot timpul şi acum daţi din gură, ca să vă salvaţi pielea?“. Când se întâlnesc Năstase şi Cozmâncă cu Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octav Cozmâncă. FOTO Arhivă Adevărul
Octav Cozmâncă. FOTO Arhivă Adevărul

Octav Cozmâncă, fostul preşedinte executiv al PSD şi iniţiator, alături de Adrian Năstase, al unui grup de sprijin pentru PSD, a afirmat că formarea grupului este „o obligaţie morală” pe care membrii săi o au faţă de partid. Cozmâncă i-a criticat pe social-democraţii care dau vina exclusiv pe Liviu Dragnea, deşi ei „au votat unanimităţi“ în mod constant, aşa cum dorea fostul lider al PSD.

Într-o declaraţie pentru Agerpes, Octav Cozmâncă precizează că grupul este alcătuit din oameni care au avut funcţii de conducere anterior în partid, fără ca acum să-şi dorească să recapete aceste funcţii, ci doar să ajute partidul într-o perioadă dificilă. 

„Năstase şi cu mine am iniţiat acest grup de sprijin. Evident, dacă va fi cazul şi dacă va dori cineva să fie sprijinit. Deocamdată, vrem să ne oferim să îi sprijinim. Dacă vor bine, dacă nu… fiecare îşi duce crucea. Este nevoie, în primul rând, de oameni, pentru că oamenii sunt cei mai importanţi, oameni competenţi, oameni profesionişti, care au avut funcţii şi care nu vor nimic acum, nu vor să se agaţe de scaune, de funcţii, de avantaje, nu vor decât să ajute, nu vor bani, nu vor nimic. Noi ne-am oferit pentru că avem o obligaţie morală faţă de partidul acesta, pentru că atâţia ani de zile a fost condus de noi şi care nu a avut niciodată asemenea insuccese”, a afirmat Cozmâncă. 

Fostul lider social-democrat susţine că eşecul de la europarlamentare nu trebuie pus doar pe seama lui Liviu Dragnea, ci a întregii conduceri a PSD. „Acum aruncă unii pe alţii vina...PSD-ul lui Dragnea. Adică voi ce-aţi făcut, bă? Nu aţi fost în Biroul Permanent Naţional? Nu aţi fost în Comitetul Executiv? Aţi votat unanimităţi tot timpul şi acum daţi din gură, ca să vă salvaţi pielea. Nu se poate aşa ceva! Asta nu e atitudine de om politic adevărat", a adăugat Octav Cozmâncă.

Cozmâncă a precizat că joi ar urma să aibă, alături de Adrian Năstase, o discuţie cu conducerea centrală a PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite