Nicuşor Dan explică de ce tabăra sa a boicotat alegerile din USR: „E un Congres viciat prin practici demne de PSD şi PNL. Viitorul preşedinte nu are legitimitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce delegaţii USR votau pentru alegerea noului preşedinte, fostul lider al partidului, Nicuşor Dan, a postat un mesaj pe Facebook în care a explicat de ce susţinătorii săi au boicotat Congresul de sâmbătă. Aproximativ 100 de delegaţi din toată ţară lipsesc de la alegerile interne ale USR, cei mai mulţi fiind susţinătorii lui Nicuşor Dan, fapt ce pune în discuţie legitimitatea noului preşedinte, susţine fostul lider al partidului.

"Am fost invitat la congresul de azi al USR. Inteleg ca a fost o dezbatere si un vot in Biroul National la care unii au fost pentru si altii au fost contra invitarii mele. Am ales sa nu particip. Nu pot gira prin prezenta mea un congres viciat prin practici demne de PSD si PNL. Alegerile delegatilor din Bucuresti au fost anulate nestatutar, o spun parlamentarii juristi ai partidului, si refacute pe un sistem diferit de cel folosit in restul judetelor. Exista o uriasa presiune pentru ca USR sa-si abandoneze misiunea, sa devina un partid ca toate celelalte, sa intre incet-incet in sistem", a scris Nicuşor Dan pe Facebook chiar în timp ce USR-iştii prezenţi la Congres votau noul preşedinte.

Fostul lider al USR a enumerat principalele trei riscuri pentru partid. 

"În ianuarie la Sibiu si in mai la Cluj am incercat sa tin membrii USR cu picioarele pe pamant si sa le indic principalele riscuri pentru organizatie. Daca ar fi sa enunt azi priniplele riscuri pentru USR, ele ar fi: 1) fanatismul si radicalizarea taberelor (rezultat al referendumului intern pozitionare / nepozitionare) – nimeni nu asculta argumentele rationale ale celuilalt; 2) toleranta la nelegalitate – incalcarea dovedita a statutului nu intereseaza; 3) lipsa de reactie la informatii false circulate prin retele informale", a mai scris fostul lider al partidului. 

În concluzie, Nicuşor Dan pune în discuţie legitimitatea noului preşedinte. "În orice caz, un start foarte prost pentru viitorul presedinte al USR, oricare ar fi el. Un presedinte care a incalcat deja statutul, ca membru al Biroului National, prin decizia pe alegerile din Bucuresti. Un presedinte ales la un Congres cu multe semne de intrebare, la care multi delegati au ales sa nu participe. Un presedinte fara legitimitate", a încheiat Nicuşor Dan. 

Dan Barna şi Vlad Alexandrescu candidează sâmbătă pentru funcţia de preşedinte al USR. Favorit pleacă Dan Barna, care se bazează pe voturile din Transilvania, în timp ce Vlad Alexandrescu are sprijinul progresiştilor din Bucureşti şi din Ilfov, după ce Cristian Seidler, candidatul susţinut de Nicuşor Dan, s-a retras din cursă. La Congres erau aşteptaţi în jur de 280 de delegaţi, dar mai mulţi susţinători ai lui Niucuşor Dan- peste 50 - au boicotat alegerile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite