Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat de Klaus Iohannis cu o zi înainte să împlinească 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Ionescu-Quintus FOTO Adevărul
Mircea Ionescu-Quintus FOTO Adevărul

Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer. Mâine, seniorul liberal va împlini 100 de ani.

„Sunt bucuros că am avut ocazia să ofer o decoraţie în numele statului român domnului Ionescu- Quintus. Nu este doar o vârstă care merită respectată ca atare, dar sunt 80 de ani de viaţă politică dusă cu demnitate, cu implicare, iar toate aceste lucruri am vrut să le onorez“, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu este primul preşedinte care îl onorează pe Ionescu-Quintus cu o decoraţie a statului român. În 2002, Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler. 

De asemenea, pe 28 aprilie 2009, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de înaintare în gradul de general de brigadă a mai multor colonei, veterani din a doua conflagraţie mondială. Printre aceştia s-a aflat şi Ionescu-Quintus.

El s-a înscris în PNL în anul 1936 şi a fost preşedintele acestui partid în perioada 1993-2001. Deţinut politic în perioada comunistă, Mircea Ionescu-Quintus a contribuit la renaşterea partidului după 1989, fiind primul liberal care a ajuns în ministru după reinstaurarea democraţiei, în guvernul Stolojan (1991-1992).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite