Mircea Geoană: “Sunt dispus să preiau şi să duc în Parlament o nouă Lege a finanţării partidelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, FOTO: Adevărul
Mircea Geoană, FOTO: Adevărul

Senatorul PSD, Mircea Geoană a declarat, duminică la ProTV că răspunde apelului unor jurişti de a susţine în Parlament o nouă Lege a finanţării partidelor , prin care, sistemul va fi democratizat.

"Eu în continuare sunt dispus şi am răspuns pozitiv apelului unor tineri jurişti şi oameni foarte activi în mediul civic şi sunt dispus să preiau şi să duc în Parlament o nouă Lege a finanţării partidelor, care să asigure democratizarea sistemului", a decarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a precizat că legea în vigoare trebuie schimbată pentru că nu este transparentă şi nu oferă acces jurnaliştilor şi publicului la cheltuielile făcute în campania electorală, dar nici la cheltuielile dintre campanii. El a menţionat că trebuie să se ţină cont şi de faptul că dacă o firmă contribuie la o campanile electorală, aceasta nu ar avea de ce să încheie contracte cu statul pe o perioadă determinată de timp.

"Tinerii jurişti care au lucrat la un început de proiect de lege sugerau un mecanism în care o firmă care contribuie la campanie, care sprijină un partid, un candidat, să nu aibă voie doi ani să facă contract cu statul", a mai spus Geoană.

O soluţie susţinută prin propunerea de lege electorală este cea a finanţării candidaţilor prin SMS sau click, după modelul din SUA.

"Dacă va exista suficient de mult sprijin public eu sunt convins că o astfel de lege va ajunge în Parlament. Eu sunt dispus să o susţin în Parlament", a spus Geoană.

Mircea Geoană a negat de curând acuzaţiile conform cărora un medic diabetolog, cercetat de procurori pentru falsificarea de reţete, ar fi folosit banii de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru finanţarea campaniei sale electorale din 2009.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite