Tudose: „Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii se va face prin Parlament“. Grindeanu: „Mi s-a sugerat să-l trec prin ordonanţă de urgenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mihai Tudose. FOTO gov.ro
Premierul Mihai Tudose. FOTO gov.ro

Premierul Mihai Tudose a punctat marţi că proiectul privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi adoptat în Parlament în baza unei inţiative legislative, nu prin ordonanţă în Guvern.

„Va fi adoptat prin Parlament. De când ştiu subiectul, ştiu că numai aşa a fost vorba, de adoptat în Parlament, este un lucru mult prea important”, a spus Tudose, răspunzând unei întrebări.

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu Sorin Grindeanu pe această temă, Tudose a spus că nu. Premierul a mai afirmat că „execuţia la şase luni nu arată foarte bine, fiind un blocaj imens”.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, că i s-a ”sugerat” ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin ordonanţă de urgenţă, el exprimându-şi convingerea că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru. Grindeanu a spus că este necesar ca acest fond, care urmează să includă companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz, să fie înfiinţat prin lege adoptată de Parlament. „Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat”, a spus Grindeanu.

El a precizat că este convins că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta ca Fondul Suveran de Investiţii să fie înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă. „Vorbim de valori, în acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanţă de urgenţă din punctul meu de vedere“, a completat Grindeanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite