Marian Oprişan: În ultimii ani, guvernele de dreapta au furat peste şapte miliarde de lei de la autorităţile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, alături de premeirul Victor Ponta FOTO Mediafax
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, alături de premeirul Victor Ponta FOTO Mediafax

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat vineri, în cadrul dezbaterilor pe tema descentralizării desfăşurate la Palatul Parlamentului, că, din 2008 şi până în prezent, “guvernele de dreapta ale României au furat de la autorităţile locale peste şapte miliarde de lei”.


“Din 2008 şi până în prezent, autorităţilor locale li s-au furat, de către guvernele de dreapta, peste şapte miliarde de lei. Acum, am decis cu premierul Ponta ca procesul descentralizării să fie finanţat prin anexă la bugetul de stat”, a explicat Oprişan, la dezbaterile pe ateliere organizate sub sigla Consiliului Naţional al PSD.

Totodată, el a subliniat că “descentralizarea este, de 23 de ani, visul autorităţilor locale din România”. “Acest proces este pentru cei care au rezistat în autorităţile locale de-a lungul celor 23 de ani”, a adăugat el.

“Nu mai vreau ca mass-media să vorbească despre baroni locali, ci politicienii. Să facem un apel către toţi intelectualii şi să le spunem că nu inventăm noi roata, nu o facem pentru cineva, ci pentru cetăţenii României”, a mai spus Marian Oprişan.

Consiliul Naţional anual al Partidului Social Democrat va avea loc vineri şi sâmbătă în Bucureşti, reuniunea având pe agendă subiecte politice la zi, între care proiectul de lege privind descentralizarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite