Maior, mesaj cu subînţeles pentru liderii politici de la Bucureşti: Noi nu credem nici în democraţii „iliberale“ şi nici în alte idei de inspiraţie eurasiatică incertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul drum de succes al României este modelul democraţiei liberale occidentale, cu accent pe statului dre drept, a declarat ambasadorul României în SUA, George Maior, într-un discurs rostit cu prilejul Zilei Naţionale a României. Mesajul transmis de George Maior vine şi în contextul în care Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au criticat SUA pentru că au recomandat Parlamentului României să nu slăbească lupta anticorupţie.

"Calea României şi a românilor este clară: noi nu credem nici în democraţii «iliberale» şi nici în alte idei de inspiraţie eurasiatică incertă. Noi credem în modelul democraţiei liberale occidentale, în respectul pentru demnitatea umană şi drepturile omului, în libertate, egalitate, stat de drept şi economie liberă de piaţă. Acesta este singurul drum de succes al României, pentru care s-au sacrificat atâtea generaţii de români şi pe care îl doresc generaţiile de astăzi şi cele de mâine. Este un drum la a cărui fundaţie se află şi Parteneriatul Strategic româno-american bazat pe respectul reciproc şi cele mai puternice garanţii de securitate şi suveranitate pe care le-a avut România în întreaga sa istorie", a spus George Maior, potrivit unui comunicat difuzat vineri de ambasada ţării noastre la Washington.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a celebrat Ziua Naţională a României printr-o serie de evenimente organizate la data de 30 noiembrie. Potrivit sursei citate, cu ocazia recepţiilor organizate de ambasadă, România a fost onorată prin numeroase participări de nivel înalt, incluzându-i pe congresmanul Francis Rooney (republican), vicepreşedinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor; adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat, Elizabeth Millard; directorul general adjunct al Serviciului Comercial Extern din cadrul Departamentului Comerţului, Sarah Kemp; reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai Departamentului Apărării, Comerţului, Energiei, USAID, membri marcanţi ai mediilor academic şi de afaceri, diplomaţi acreditaţi la Washington, lideri şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Statele Unite. 

În numele întregului Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au bătut obrazul diplomaţiei americane, după ce SUA au îndemnat ca în legile Justiţiei să nu fie incluse prevederi care afectează lupta împotriva corupţiei. PSD consideră că America a încălcat suveranitatea României. Opoziţia consideră că PSD a călcat în picioare Justiţia. Preşedintele Klaus Iohannis a tăcut.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite