Ludovic Orban: Ar fi o decizie neinspirată din partea lui Cioloş să se mai apuce să mai construiască un partid. Ar fi o fărâmiţare suplimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, faptul că înfiinţarea unui nou partid de către fostul premier Dacian Cioloş ar fi „o decizie neinspirată” întrucât ar conduce la o fărâmiţare şi mai mare a partidelor de pe partea dreapta a scenei politice româneşti.

„Ar fi o decizie neinspirată din partea domnului Cioloş să se apuce să mai construiască un partid pe dreapta sau în zona ne-PSD. Ar fi o fărâmiţare suplimentară”, a afirmat Ludovic Orban, într-un interviu pentru Digi24. 

Întrebat dacă există riscul ca un eventual partid fondat de către Dacian Cioloş să reducă electoratul PNL, Orban a răspuns negativ. „Nu cred că ar lua voturi de la PNL. Poate ar reuşi să reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternie din punct de vedere numeric”, a completat liderul PNL.

În privinţa intrării în PNL a lui Cioloş, Orban a spus că nu l-a mai invitat pentru că deja există o invitaţie făcută. ”Ştie că este invitat aşa că poate oricând să se înscrie în PNL”, a precizat Orban.

Fostul premier Dacian Cioloş l-a felicitat, pe 17 iunie, pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL, dorindu-i inspiraţie în „efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România are atâta nevoie". „Îl felicit pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL. Îi doresc mult succes şi inspiraţie în efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România şi scena politică au atâta nevoie“, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Ludovic Orban a afirmat, în cadrul Congresului în care a fost ales preşedinte, că nu va accepta ca niciun stranier să fie titularizat pe o funcţie pe care PNL poate să numească oameni „merituoşi” din rândul liberalilor, chiar dacă l-ar chema „Dacian”, aluzia fiind făcută la faptul că în campania pentru parlamentare PNL a ales să meargă pe varianta promovării lui Cioloş ca viitor premier al formaţiunii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite