Lider PNL, atac la preşedintele PSD: Şmenurile lui Dragnea pun în pericol securitatea naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi preşedinte PNL Constanţa, cere Guvernului şi să finalizeze licitaţia publică privind aciziţionarea a patru corvete şi susţine că Liviu Dragnea ar face jocuri de culise care pun în pericol securitatea naţională.

„Solicit conducerii MAPN şi Guvernului României să finalizeze urgent licitaţia publică în urma căreia România trebuie să achiziţioneze patru corvete şi să îşi recondiţioneze două fregate şi să nu ţină cont de jocurile de culise şi de şmenurile lui Liviu Dragnea care astfel a ajuns să pună în pericol securitatea la Marea Neagră şi implicit pe întreg flancul estic al NATO”, atenţionează deputatul liberal Bogdan Huţucă.

Alesul PNL susţine că tergiversarea finalizării licitaţiei ar fi faptul că firma câştigătoare nu ar fi agreată de Dragnea. „Întreaga procedură s-a desfăşurat legal şi conform legislaţiei româneşti şi europene în materie de achiziţii militare, însă cu toate acestea finalizarea licitaţiei este blocată de audituri inventate al căror singur scop pare a fi anularea licitaţiei pentru că aceasta nu a fost câştigată de compania preferată de Liviu Dragnea”, explică liderul PNL Constanţa.

Liberalul a vorbit şi de problemele de securitate din regiune.„Mediul de securitate de la Marea Neagră s-a deteriorat major în ultimul deceniu, odată cu invazia Georgiei de către trupele ruseşti şi mai ales din cauza anexării ilegale a peninsulei Crimea de către ruşi. Tocmai de aceea România a alocat 1.4 miliarde de euro strict pentru achiziţionarea de corvete multifuncţionale ce pot face acţiuni de patrulare şi apărare. Vă reamintesc că achiziţionarea acestor nave a fost solicitată expres de Marina Militară Română şi că acestea sunt necesare pentru asigurarea securităţii la Marea Neagră. De aceea, solicit MAPN să anunţe urgent rezultatul acestei licitaţii fără a mai ţine cont de Liviu Dragnea, un personaj ce se dovedeşte toxic inclusiv pentru securitatea naţională a României. Forţele armate române merită cele mai bune echipamente militare, iar militarii români nu pot aştepta după şmenurile lui Dragnea”, mai spune liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite