Noii miniştri au depus jurământul. Ce mesaje le-a transmis Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele de revocare a miniştrilor Adrian Curaj, Dan Costescu, Marius Bostan şi Dan Stonescu, remaniaţi de premierul Dacian Cioloş, şi decretele de numire în funcţie a celor patru noi miniştri, Mircea Dumitru, Sorin Buşe, Maria Ligor şi Dragoş Tudorache.

UPDATE Mircea Dumitru (Educaţie), Sorin Buşe (Transporturi) şi Maria Ligor ( Diaspora) au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Dragoş Tudorache, cel care a preluat interimar funcţia de ministru al Comunicaţiilor, nu a fost nevoie să depună jurământul. 

Klaus Iohannis: Vă felicit pentru preluarea mandatului de ministru. Aveţi domenii sensibile şi grele de păstorit. Vă doresc să aveţi mult succes!

Doamnă ministru, diaspora, românii din afara graniţelor sunt în atenţia noastră şi nădăjduiesc că veţi găsi căile cele mai potrivite de a le arăta românilorr din afară că ne pasă de ei.

Domnule ministru al Transporutilor, pe oricine întrebaţi în ziua de azi de ce are nevoie România pentru a se dezvolta mai bine o să vă spună: de infrastructură.  Deci toţi ochii vor fi cu ochii pe dvs. Aveţi de lucru.

Domnule ministru al Educaţiei, dvs preluaţi un domeniu care, din mai multe motive, îmi este foarte drag. Noi doi am discutat în repetate rânduri despre ce ar trebui făcut şi am constatat că avem abordări similare. Sunt multe lucruri de rezolvat, aveţi grijă de Românai educată!

Decretele, semnate dimineaţă

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a celor patru miniştri remaniaţi de premierul Dacian Cioloş: Adrian Curaj (Educaţie), Dan Costescu (Transporturi), Dan Stoenescu (Diaspora) şi Marius Bostan (Comunicaţii). Prin decret sunt numiţi în funcţie Mircea Dumitru, la portofoliul Educaţiei, Petru Sorin Buşe, la portofoliul Transporturilor, şi Maria Ligor, ca ministru delegat pentru Diaspora.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat şi decretul de numire al şefului Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache, în funcţia de ministru interimar al Comunicaţiilor.

Pentru a-şi ocupa postul de ministru delegat pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, preşedintele a semnat şi decretul de rechemare a Mariei Ligor din funcţia de ambasador al României în Canada.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite