Klaus Iohannis, agent electoral pentru Cristian Buşoi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi

Europarlamentarul Cristian Buşoi l-a însoţit miercuri pe Klaus Iohannis în vizitele făcute la Bursa Mărfurilor şi la Institutul Astronomic. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Buşoi va fi anunţat mâine de PNL drept candidat oficial la Primăria Capitalei, în ciuda faptului că are doar 4,1% intenţie de vot, după cum arată chiar un sondaj comandat de liberali.

Cristian Buşoi, de profesie medic, l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis  pe tot parcursul vizitei sale de la Institutul Astronomic. La final, Iohannis a fost întrebat de jurnalişti în ce calitate a fost invitat europarlamentarul PNL. "L-am invitat să mă însoţească", a răspuns, scurt, preşedintele.

La rândul său, Cristian Buşoi a evitat întrebările jurnaliştilor şi a plecat fără să precizeze în ce calitate a participat în delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Europarlamentarul Cristian Buşoi este candidatul cel mai bine plasat al liberalilor în ceea ce priveşte intenţia de vot, potrivit unui sondaj realizat de Inscop Research la comanda PNL. Însă Buşoi totalizează numai 4,3% din preferinţele respondenţilor, fiind urmat de Ludovic Orban (3,6%)  şi de Petre Roman (2,1%). Surse din PNL au declarat pentru „Adevărul“ că partidul îl va propune candidat la Primăria Capitalei pe Cristian Buşoi, deşi în acest moment este mult sub cota partidului. Anunţul oficial va fi făcut miercuri.

„PNL are un candidat cu potenţial mare“
Profilul lui Buşoi se potriveşte şi în descrierea pe care Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, i-a făcut-o viitorului candidat la Primăria Bucureştiului. „E decizia fiecărui partid sau organizaţie să îşi susiţină ce candidat este mai bine plasat la momentul depunerii candidaturilor. PNL are un candidat cu un potenţial mare de creştere în comparaţie cu ceilalţi candidaţi discutaţi în spaţiul public. Candidatul nostru are o încredere de 46% şi o imagine bună în proporţie de 58%, conform analizelor noastre“, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, pentru „Adevărul”, fără a da numele viitorului liberal pentru Primăria Capitalei.

Însă cuvintele sale par desprinse din concluzia analizei datelor sondajului Inscope Research făcut la comanda PNL. „În cazul lui Cristian Buşoi identificăm un grad mai mare de favorabilitate decât în cazul lui Petre Roman sau Ludovic Orban, de asemenea o intenţie de vot mai mare, la o notorietate mult mai mică decât a celorlalţi doi. De asemenea, Cristian Buşoi are notorietate mai mică decât Negoiţă sau Macovei. Există deci aici un potenţial de creştere condiţionat de rezolvarea problemei notorietăţii (ceea ce este, implicit, rolul campaniei electorale). O notorietate comparabilă cu Cristian Buşoi are însă la nivel de municipiu şi Nicuşor Dan, dezavantajul acestuia din urmă fiind lipsa susţinerii unui partid mare“, arată INSCOP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite