Kelemen Hunor, despre proiectul Roşia Montană: „Eu cred că trebuie asumat de Guvern, nu de către Parlament“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Arhiva Adevărul
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că proiectul Roşia Montană ar trebui retras din Parlament şi asumat în continuare de către Guvern.


„Eu nici măcar nu spun că trebuie îmbunătăţit acest proiect, eu spun că acest proiect trebuie asumat în integralitate de către Guvern, nu de către Parlament, că dacă dai o lege ţintită pentru o anumită firmă şi indiferent de ce firmă vorbim, vorbim acum de Gold Corporation, dar mâine-poimâine de ce nu dai pentru altă firmă, pentru altă exploatare minieră sau pentru o altă activitate economică. Nu e corect, nu e constituţional“, a afirmat Kelemen Hunor, la RFI.

Liderul minorităţii maghiare consideră că înfiinţarea comisiei speciale privind Roşia Montană nu va rezolva problema

„Problema exploatării miniere de la Roşia Montană nu poate fi rezolvată de această comisie, fiindcă proiectul de lege, aşa cum noi am văzut, forma în care a fost trimis la Parlament conţine foarte multe elemente neconstituţionale şi aceste elemente nu pot fi clarificate de către comisia de specialitate. Acolo sunt oameni din toate domeniile, dar în primul rând eu cred că Guvernul şi coaliţia ar trebui să se gândească în continuare la retragerea acestui proiect“.

Liderul UDMR vine şi cu soluţia la problema: legislaţia actuală. „Eu cred că trebuie asumat de Guvern, trebuie negociat, trebuie mers pe legislaţia actuală, nu trebuie cinci, şase, şapte derogări de la legislaţia actuală, fiindcă imediat apar suspiciunile fondate, bazate, dacă încerci să faci derogări şi dacă încerci să arunci această responsabilitate guvernamentală în ograda Parlamentului. În alte dăţi, când ar trebui o dezbatere, atunci nu vii în Parlament, ci trimiţi Ordonanţe de Urgenţă, ordonanţe simple peste ordonanţe şi Parlamentul e de fapt pus în paranteză“, a conchis Kelemen Hunor.

Materiale pe aceeaşi temă:

Toate partidele maghiare s-au unit pentru „Marele marş al secuilor“. Peste 150.000 de participanţi sunt aşteptaţi

Membrii Ordinului „Steaua României“ se întrunesc astăzi la Palatul Cotroceni, pentru alegerea Consiliului de Onoare

Kelemen: „UDMR va organiza referendumuri pe tema regionalizării în şase judeţe“

Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Viktor Orban: „UDMR trebuie să fie o punte între România şi Ungaria“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite