Judecătorul Cristi Danileţ îi dă replica lui Ponta: „Nu împărtăşesc ideologii politice şi nu sunt membru de partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În replică la acuzaţia lansată de premierul Victor Ponta, potrivit căreia ar avea vreo afiliere politică, judecătorul Cristi Danileţ a precizat vineri, pe pagina sa de Facebook, că nu este „pedelist” şi nici nu îmbrăţişează vreo ideologie politică.

„Referitor la declaraţiile premierului Ponta cum că eu aş fi membru de partid: Nici eu, nici măcar vreun membru al familiei mele nu suntem şi nu am fost membri de partid. Nici înainte de ‘89, nici după. Şi asta e o realizare, nu?!  Nu avem şi nu împărtăşim ideologii politice. Doar că vrem să trăim într-o societate democratică, nu una în care politicienii decid ce să gândeşti şi ce să vorbeşti, sau în care eşti pus la zid când susţii independenţa justiţiei, sau în care batjocura e confundată cu umorul, ori viaţa privata îţi este invadată prin încălcarea legii. În ţara în care vreau eu să trăiesc politicienii sunt în slujba ţării, cetăţenii trăiesc în demnitate, magistraţii sunt independenţi şi respectaţi, presa e liberă, iar legea e egală pentru toţi", a scris, vineri, Danileţ pe Facebook.

Invitat joi la emisiunea „Ultima Oră”, difuzată de RTV, premierul Victor Ponta a afirmat că Cristi Danileţ e singurul membru din CSM care este "politic pe faţă", fiind un "pedelist" care s-a afişat la manifestări anti-USL, alături de Monica Macovei.

„Singurul membru al CSM care e politic, care e pedelist şi spune lucrul ăsta, e dl Dănileţ (...) era la manifestări cu dna Macovei, lupta cu USL-ul. Eu vă spun sincer, într-un fel e mai bine în CSM, vă daţi seama dacă încăpeţi pe mâna dlui Dănileţ să vă judece? Doamne fereşte! Bine că e la CSM şi nu judecă. Vă daţi seama, să judece viaţa noastră? Să stea la CSM acolo, să spună ce îl iubeşte el pe dl Băsescu şi pe dna Macovei, ceea ce este absolut inadmisibil. (...) Nu ai ce să cauţi ca judecător, dacă vrei să ai opinii politice, ca dna Pivniceru, îţi dai demisia din magistratură şi te înscrii în partid", a declarat Ponta. „Nu există niciun membru (al CSM, n.red.) care să aibă legătură cu USL, singurul membru din CSM politic pe faţă e unul singur", a adăugat premierul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite