Institutul Elie Wiesel sancţionează derapajele PSD, după ce un consilier judeţean din Vrancea a postat un trucaj cu Iohannis îmbrăcat în uniformă nazistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ condamnă gestul consilierului judeţean PSD Vrancea, Constantin Guguianu, care a postat pe Facebook un trucaj în care preşdintele Klaus Iohannis poartă haine militare naziste. „Astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage şi încuraja totodată, derapaje grave“, susţine institutul.

„Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a luat la cunoştinţă, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care consilierul judeţean Vrancea, Constantin Guguianu, l-a făcut pe pagina sa de Facebook, prin care figura preşedintelui României, Klaus Iohannis, este trucată, iar şeful statului apare cu caschetă şi în haine militare naziste.

Astfel de comunicări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage şi încuraja totodată, derapaje grave. Reamintim că promovarea, în spaţiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidenţa Legii nr. 217/2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii“, se arată pe pagina de Facebook a Institutului Elie Wiesel. 

Constantin Guguianu este fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani este consilier judeţean la Vrancea ales pe listele PSD. Acesta este mandatarul Consiliului Local la SC Parking, firmă care administrează locurile de parcare în Focşani şi a îndeplinit pentru o perioadă şi funcţia de director al Casei de Pensii Vrancea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite