Ilie Sârbu: „E o mică glumă să vii acum cu alţi candidaţi la preşedinţie! Numai un Congres ar putea schimba lucrurile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, consideră „o mică glumă” propunerea lui Tăriceanu privind organizarea de alegeri interne în PNL, pentru desemnarea candidatului la preşedinţie. Sârbu consideră că doar un congres al USL „ar putea să schimbe lucrurile”, lucru puţin probabil, din punctul lui de vedere.

„Sigur că nu vreau să intru în disputa dintre cei doi, dar dincolo de dispută, noi avem decizia celor trei partide, prin congrese luată. Deci să vii acum cu alţi candidaţi, cu alte puncte de vedere cred că e o mică glumă, nici o glumă mare nu poate fi!”, a declarat Ilie Sârbu, luni dimineaţă, la RFI.

Reacţia social-democratului vine la doar câteva zile după ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunţat la RTV că nu exclude posibilitatea de a se înscrie într-o cursă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale, susţinând că Crin Antonescu a fost validat doar ca propunere, însă nu a fost ales de delegaţi.

„Noi avem un candidat desemnat, se cheamă Crin Antonescu, din Partidul Naţional Liberal. Aşa a fost votat în Congresul PSD-ului, în Congresul PNL-ului şi în Congresul PC-ului. Doar un alt Congres ar putea să schimbe lucrurile, ceea ce nu cred eu că s-ar întâmpla în conjunctura în care se ceartă domnul Tăriceanu cu Crin Antonescu, care a câştigat două rânduri de alegeri, care a adus PNL-ul unde l-a adus, are jumătate din Cabinetul Guvernului, miniştri şi ştiţi bine cum au fost lucrurile tratate. Dar mă rog, e o problemă internă, doar am făcut o subliniere”, a continuat Sârbu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă imaginea prezidenţiabilului Antonescu se va eroda, liderul senatorilor PSD a răspuns: „Rămâne de văzut. Deocamdată nu discutăm despre asta, n-avem nici un element care să ne arate lucrul ăsta. E pe primul loc în sondaje, le vede şi domnul Tăriceanu, le vedem şi noi. Nu cred eu că discuţia asta e de actualitate".

Un sondaj recent, realizat de IRES la comanda ARES, arată că Crin Antonescu este principala opţiune a românilor în cursa prezidenţială din 2014. Întrebaţi dacă Crin Antonescu are şanse să devină preşedintele României, majoritatea românilor (51%) l-au creditat pe liderul liberal cu mari şanse de câştig în cursa prezidenţială. 44% sunt însă de altă părere şi nu cred că liderul PNL va ajunge la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite