Guvernul trimite Parlamentului proiectul de lege privind starea de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro
Premierul Ludovic Orban. FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în debutul şedinţei de guvern de luni, înaintarea către Parlament a unui proiect de lege care să reglementeze măsurile privind starea de alertă ce va intra în vigoare din 15 mai pentru a înlocui stare de urgenţă ce nu a mai fost prelungită de către preşedintele Iohannis.

Premierul a subliniat că va solicita Parlamentului să dezbată proiectul de lege în regim de urgenţă. „Pe 15 mai se va încheia starea de urgenţă. Trebuie să avem garanţia că vom avea la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a continua activitatea din ultimele trei luni. Am ales soluţia unui proiect de lege pentru decizia CCR ne limitează foarte mult marja de mişcare. Pentru a avea deplina legitimitate am decis să elaborăm un proiect de lege", a anunţat Ludovic Orban.

Într-o intervenţie în cadrul şedinţei de guvern, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a subliniat că „proiectul cuprinde o serie de măsuri ce pot fi luate pe durata stării de alertă, care să organizeze activitatea economic-socială şi a instituţiilor statului, lăsând libertatea de a se desfăşura aceste activităţi în contextul dat".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite