Gorghiu: PNL trebuie să creeze o majoritate pro-guvernamentală şi să nu lase PSD să facă agenda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a transmis, miercuri, liberalilor, printr-o scrisoare,că PNL va susţine Guvernulul tehnocrat care este însă unul de tranziţie, precizând că liberalii trebuie să formeze o majoritate pro-guvernamentală şi să nu lase PSD să facă agenda parlamentară.

"Stimaţi colegi, guvernul tehnocrat va avea susţinerea Partidului Naţional Liberal. E o variantă categoric mai bună pentru România decât precedentul guvern. (...) Guvernul tehnocrat este însă un guvern de tranziţie, nu o soluţie permanentă. Soluţia trebuie să vină tot de la partide, în urma alegerilor. Dar trebuie să înţelegem exact că oamenii nu mai vor doar o schimbare de partide, ci şi o schimbare în partide", le-a transmis Alina Gorghiu liberalilor.

Copreşedintele PNL mai spune că nu este de ajuns ca liberalii să ofere Guverului o susţinere minoritară în Parlament, ci trebuie să creeze „o majoritate pro-guvernamentală în jurul PNL în ambele Camere”.

În scrisoarea transmisă, Gorghiu le atrage atenţia liberalilor că venirea noului guvern poate fi privită de PSD ca o intrare în opoziţie, iar această optică se poate manifesta prin demagogie la nivel parlamentar, demagogie care va trebui combătută.

"Nu putem lăsa PSD să facă agenda parlamentară şi să utilizeze majoritatea parlamentară de până acum pentru a controla Parlamentul. PSD trebuie trimis în opoziţie în Parlament, altfel nu va trece mult timp şi se vor vedea încercări directe sau indirecte de a sabota guvernul", avertizează Gorghiu.

Copreşedintele PNL le transmite liberalilor că PNL este acum mai aproape de guvernare decât înainte, dar nu poate ajunge să guverneze România decât pe baza votului popular, transmiţându-le acestora că partidul trebuie să îşi continue reformele interne şi să îşi însuşească reformele cerute de oameni în stradă.

Alina Gorghiu le reaminteşte colegilor de partid că „la 1 an de la câştigarea alegerilor, parteneriatul cu preşedintele Iohannis rămâne fundamental pentru partid”, afirmând această colaborare va trece la un nivel superior după alegerile parlamentare, când liberalii vor putea asigura o colaborare PNL – Guvern liberal – Preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite