Firea: Nu pot anticipa ce se va întâmpla în CEx. Sunt îndurerată că nu se fac progrese în domeniul administrativ. Nu sunt persoana care să poată fi izolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei şi vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, că preferă să nu se pronunţe pe baza unor speculaţii apărute în spaţiul public şi că nu poate anticipa ce se va întâmpla pe parcursul întâlnirii. Aceasta a declarat că se simte „îndurerată şi preocupată” că nu se fac progrese în domeniul administrativ, precizând totodată că se aşteaptă la soluţii şi din partea premierului.

„ Vreau să vorbesc întâi cu propriii mei colegi, vă voi face o declaraţie imediat după. Nu vreau să fac speculaţii şi nici să comentez anumite zvonuri. Vreau să spun cu claritate ce am de spus, să lămurim anumite aspecte. Chiar dacă dumneavoastră îmi adresaţi aceeaşi întrebare cu alte cuvinte, nu pot anticipa ce se va întâmpla în CEx. Sunt şi lucruri bune şi lucruri mai puţin bune şi toate trebuie să fie prezentate cu gândul la cei care ne-au ales. Dacă nu mai avem o legătură directă cu românii cred că fiecare avem o problemă în parte. Şi cred că nu ar trebui să ne mai gândim la carierele noastre personale, ci la ce vom face pentru români”, a declarat Gabriela Firea înaintea şedinţei Comitetului Executiv. 

Întrebată dacă se aşteaptă la vreo demisie sau la remanieri guvernamentale în cadrul acestei întâlniri, vicepreşedintele PSD a spus că premierul Viorica Dăncilă „va face cu siguranţă o prezentare” în care va arăta care sunt şefii de ministeer cu care colaborează mai bine şi unde mai sunt de făcut îmbunătăţiri”. Gabriela Firea a criticat însă modul de lucru al mai multor grupuri interministeriale. 

„Fiecare va spune opinia sa cu privire la starea partidului şi a situaţiei politice din ţară, apoi vom încerca să dezbatem soluţiile pe care le găsim împreună. De aici înainte, dacă vom fi maturi, responsabili, inteligenţi, vom rezolva. Eu sunt preocupată şi îndurerată că nu se fac progrese în domeniul administrativ, atât în guvernare, proiecte importante pentru Capitală, transferarea centurii şi metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei, dacă aceste lucruri se vor stabili ca prioritate, colegii mei vor găsi o cale 100% legală şi transparentă pe care o vor comunica ambasadelor, instituţiilor de la bruxelles, cetăţenilor. Până acum nu mi s-a prezentat un astfel de proiect, nu am fost chemată la nicio şedinţă. Nu prea sunt persoana care să poată să fie izolată. Dar pot spune că sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp la a da soluţii evidente, şi poate ar fi bine să nu se mai facă că lucrează şi să rezolve ce au de rezolvat. Dar despre acest lucru trebuie să i întrebaţi pe doamna prim-ministru”, a explicat primarul General al Bucureştiului. 

Întrebată dacă se consideră ţinta unor colegi din partid, situându-se mai bine în sondaje, Gabriela Firea a precizat că preferă să nu răspundă aceste întrebiri „pentru a nu pune gaze pe foc înaintea şedinţei”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite