Dumitru Buzatu susţine remanierea: E soluţia cea mai simplă. Puţin probabil ca PSD să facă aceleaşi propuneri de miniştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat într-un interviu la RFI că este „puţin probabil” ca social-democraţii să vină cu aceleaşi propuneri de miniştri după ce preşedintele a refuzat numirile la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de pretutindeni şi că susţine în continuare varianta remanierii. Totodată, Buzatu a subliniat că referendumul pe justiţie reprezintă o „manevră electorală” a preşedintelui.

„Soluţia cea mai simplă este remanierea, adică preşedintele Iohannis să accepte noi propuneri probabil, pentru că cele vechi e puţin probabil ca PSD să le mai reitereze şi atunci vom vedea cum se comportă preşedintele Iohannis. Într-un caz absolut deosebit va trebui să se procedeze la restructurarea Guvernului, pentru ca Guvernul să fie adus în faţa Parlamentului şi supus votului acestuia, astfel încât preşedintele Iohannis să nu mai aibă posibilitatea de a refuza sau de a lungi sine die toate numirile acestea”, a explicat Dumitru Buzatu, citat de RFI.

Dumitru Buzatu mai spune că PSD nu va încuraja, dar nici nu va împiedica pe nimeni să participe la referendumul pe justiţie.


„Noi nu putem şi nici nu dorim să împiedicăm pe nimeni să-şi exercite liber dreptul la vot. Dacă cetăţeanul doreşte să participe şi la referendum, nu e treaba noastră să-l împiedicăm, dar nu ne poate cere preşedintele Iohannis să argumentăm în sprijinul acestuia, pentru că în mod cert, noi nu-l dorim, dat fiind faptul că înţelegem că este o manevră electorală a preşedintelui şi încurcă foarte mult actul fundamental al alegerii parlamentarilor europeni, prin confuzia pe care o creează”, a precizat social-democratul.

Buzatu şi-a continuat atacul asupra preşedintelui, explicând că întrebările sunt nepotrivite şi că scopul lor real este de a atrage „o mare parte a electoratului” de partea sa.

„Nu trebuie să ne prefacem că preşedintele a făcut cu bună credinţă această propunere de referendum. Dimpotrivă, a pus nişte întrebări de tip «Nu-i aşa că Pământul e rotund?», sperând ca aceste întrebări să atragă o mare parte a electoratului de partea formaţiunilor care-l sprijină pe domnia sa”, a mai adăugat liderul PSD Vaslui.

Întrebările propuse de preşedintele Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiţie din 26 mai sunt:

Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infacţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca Ordonanţele de Urgenţă direct la CCR?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite