Dragnea vrea ca marea corupţie să intre la ameninţări de siguranţă naţională. PSD va modifica ordonanţa interceptărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea crede că marea corupţie ar trebui să fie considerată ameninţare la adresa securităţii naţionale, arătând că ordonanţa privind interceptările va fi modificată, în sensul în care serviciile secrete să dobândească mai multă putere în lupta împotriva terorismului.

 „De 7, de 10 zile de când a intrat în vigoare decizia CCR s-a pierdut foarte mută informaţie, este un gol şi nu este bine. Vedeţi ce se întâmplă în Europa. Avem obligaţia să asigurăm pentru statul român capacitatea investigativă, să nu fie ştirbita absolut deloc. Statul trebuie să aibă capacitatea să ne protejeze de războiul hibrid şi ameninţările asimetrice, precum şi lupta anticorupţie”, a spus preşedintele PSD.

Dragnea consideră că serviciile secrete trebuie să beneficieze de instrumentele de investigare şi capacitate de protecţie a cetăţeanului.

„Cred că această criminalitate economică, financiară, cibernetică, traficul de droguri, marea corupţie, trebuie  să fie introduse prin lege ca riscuri la adresa securităţii naţionale. Trebuie să avem o abordare extrem de serioasă, fără patimă, fără glume. Nimeni nu îşi doreşte să vadă soldaţi înarmaţi pe stradă, asta poate duce la concluzia că este un faliment al sistemului informativ.“ a mai spus Dragnea.

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Georgian Pop, a solicitat SRI să le transmită propunerile de modificare a legii în domeniul securităţii, ca urmare a atentatelor teroriste din Bruxelles. Comisia se va reuni, mâine, şi va prezenta perspectiva riscurilor teroriste cu care se confruntă România.

Contrar lcelor afirmate de Dragnea, Ccopreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind interceptările trebuie respinsă, precizând că va avea o discuţie cu  liderul pentru depunerea unei legi care să prevadă înfiinţarea unei autorităţi independente de interceptări, aflată sub control parlamentar.

„Astăzi o să doresc să discut cu Dragnea, încă nu am o discuţie programată, nu am stabilit ora, dar din punctul meu de vedere, ordonanţa trebuie respinsă. Înainte de a proceda, trebuie să venim cu un proiect alternativ, care trebuie să se bazeze pe ideea creării unei autorităţi independente de interceptări, care să fie pusă sub autoritatea Parlamentului”, a afirmat Tăriceanu, unul din cei mai mari critici ai DNA.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite