Dragnea: Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. Ministrul Justiţiei să le prezinte într-o perioadă rezonabilă prim-ministrului pentru a fi adoptate prin ordonanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  Inquam Photos / George Calin
FOTO  Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că trebuie să intre în vigoare Codurile Penale, "cât mai repede". "Eu cred că domnul ministru Tudorel Toader într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte primului ministru pentru a fi adoptate prin ordonanţă, că bâlciul ăsta în care atacăm întruna şi virgula la Curtea Constituţională, doar-doar întârzie, nu poate continua la nesfârşit", spune Dragnea.

„Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. Cât mai repede. S-a pus în discuţie (să fie trecute prin ordonanţă de urgenţă - n.r.) şi eu cred că domnul ministru Tudorel Toader într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte primului ministru pentru a fi adoptate prin ordonanţă, că bâlciul ăsta în care atacăm întruna şi virgula la Curtea Constituţională, doar-doar întârzie, nu poate continua la nesfârşit, pentru că totuşi discutăm de o legislaţie foarte importantă", a spus Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai spus că are "suficientă apreciere pentru ministrul Justiţiei, dar nu numai pentru dumnealui, pentru oricine, intervine un moment când aprecierea nu mai poate compensa lipsa de decizii sau amânarea sine die".

„Astea trebuie adoptate. Sunt decizii politice, am discutat şi în coaliţie lucrul ăsta şi nu sunt decizii politice pentru mofturi. Nu se dau codurile pentru mine, că cred că din ceea ce am văzut şi am înţeles şi am aflat din ce în ce mai mulţi oameni înţeleg că toată această poveste este de fapt o minciună. Orice se vrea ca să se îndrepte, de fapt, îi profită lui Dragnea şi ăştia, ca să extindă cât mai multe blocajul, spun îi mai facem un dosar şi cu aia, şi cu aia, şi cu aia în aşa fel încât toate-s pentru el. (...)  Nu putem bloca o ţară, nu putem bloca reformarea sistemului, aducerea dreptului la un proces liber, protecţia drepturilor fundamentale la nivelul minim acceptabil în orice ţară democratică din lume, ăsta este un obiectiv major, nu e o glumă", a afirmat Dragnea.

„Aceste legi reprezintă fundamentul pe care este construit statul paralel şi le-a dat această posibilitate să pată să facă orice, oricui în România, cu excepţia străinilor. (...) Despre marile cazuri de corupţie în România eu sunt hotărât să încep să vorbesc începând cu partea a doua a lunii ianuarie. Chestii serioase (...) Ca să vorbim despre adevărata corupţie în România să vedem de unde a fost importată şi de unde este alimentată în continuare, care-s interesele tuturor. Dar asta la anul", a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite