Dragnea, despre suspiciunea de plagiat a lui Tudose: Şi Ponta a fost acuzat de plagiat şi a fost un premier foarte bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după şedinţa CExN, că Mihai Tudose, candidatul susţinut de majoritatea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, îndeplineşte criteriile de integritate cerute de preşedintele Iohannis, chiar dacă a existat suspiciunea că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Liderul PSD a făcut şi o comparaţie cu Victor Ponta, acuzat şi el de plagiat, dar care a fost „un premier foarte bun”.

„Au fost şi alţii acuzaţi de plagiat. Mihai Tudose a ales să nu meargă cu procedura până la capăt să ajungă în instanţă. Mihai Tudose nu şi-a luat acel doctorat pentru a-i folosi pentru un salariu sau nişte venituri mai mari. În condiţiile în care a apărut acea discuţie a decis să facă cerere conform legii să-şi retragă doctoratul şi cu asta basta”, a declarat Liviu Dragnea întrebat dacă Mihai Tudose respectă criteriile de integritate pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, în condiţiile în care există o suspiciune de plagiat în ceea ce-l priveşte pe Tudose.

Mihai Tudose a renunţat la titlul de doctor înainte cu câteva luni ca acea comisie de specialitate să analizeze lucrarea sa şi astfel există suspiciunea de plagiat în ceea ce îl priveşte. Întrebat dacă plagaitu este o problemă de moralitate sau este o problemă de integritate, Dragnea a răspuns: „Nu sunt specialist în doctorate, dar imi aduc aminte că şi Victor Ponta a fost acuzat de plagiat şi a fost un premier foarte bun”.

Liderul PSD şi-a exprimat convingerea că preşedintele Klaus Iohannis doreşte ca în România să se instaleze „destul de repede un guvern care să nu pună sub semnul întrebării stabilitatea economică şi socială a ţării”, întrebat fiind dacă suspiciunile privind un plagiat al lui Mihai Tudose nu l-ar determina pe şeful statului să respingă propunerea PSD-ALDE.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite