Dragnea anunţă că Dăncilă a trimis  Corpul de control la Poşta Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că premierul Viorica Dăncilă a decis trimiterea Corpului de control la Poşta Română, urmare a problemelor în virarea pensiilor

”Un subiect discutat de noi (în şedinţa PSD – n.r.) se referă la modul de plată efectivă către pensionari. Au apărut (probleme cu plata pensiilor - n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a anunţat Dragnea după şedinţa BPN al PSD.

Liderul PSD a menţionat că în 2016 Guvernul de atunci a început, după aprobarea unui memorandum, un proces de recapitalizare a Poştei Române, iar Fondul Proprietatea, care este acţionar cu 20% la Poşta Română, s-a opus şi se opune în continuare, punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei – decizie cu care nu a fost de acord niciun Guvern de până acuma şi nici actualul Guvern.

”S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat, Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă. În aceste condiţii, în discuţiile pe care le-a avut azi-dimineaţă doamna prim-ministru cu miniştrii de resort şi cu conducerea Poştei Române, au stabilit un calendar foarte strict în ceea ce priveşte plata pensiilor. Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile”, a anunţat Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite