Senatorii jurişti au dat aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Şova. Cum s-a apărat Şova: „Procurorii au manipulat martorii. Merit statuie ecvestră la Gorj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova, după ce a fost audiat în Comisia Juridică, la Palatul Parlamentului FOTO Mediafax
Dan Şova, după ce a fost audiat în Comisia Juridică, la Palatul Parlamentului FOTO Mediafax

Senatorul PSD Dan Şova a fost audiat astăzi, în Comisia juridică a Senatului care a votat favorabil cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a social-democratului.

UPDATE 14.45 Comisia juridică a votat în favoarea cererii de arestare pe numele lui Dan Şova, cu un scor foarte strâns: 6 voturi „pentru“, 5 „împotrivă“. Decizia finală va fi luată de plenul Senatului.

„Azi vom trimite plenului Senatului avizul pozitiv pentru arestare. Comisia juridică şi nici Parlamentul nu fac arestări. Este un act proceduarl, cu care Parchetul va merge la instanţă. Mă bucur că aceasta a fost poziţia comisiei, sper ca această să fie şi poziţia plenului, pentru că atlfel am bloca instanţa. Nu ştiu cine a votat şi nu analizez cine a votat, votul a fost secret. Nu vreau să anticipez ce se va întâmpla la plen. Cred că Dan Şova are toate şansele în faţa instanţei să primească o soluţie favorabilă dumnealui“, a spus preşedintele Comisiei Juridice din Senat, liberalul Cătălin Boboc. 

UPDATE Dan Şova a ieşit de la şedinţa comisiei. Nu a spus decât ca face declaraţii doar în fata plenului şi ca tot ce a avut de spus a spus în comisie.

UPDATE Potrivit unor surse din comisia juridică, Dan Şova s-a apărat astfel în faţa senatorilor jurişti: „Eu am salvat combinatele, merit statuie ecvestră la Gorj, nu dosar penal. Nu am distrus harduri, nici măcar nu m-au întrebat procurorii de harduri. Procurorii au manipulat martorii în aşa fel încât au dat declaraţii contradictorii. Spre exemplu, martorul Simona Ciucu a declarat un faţa procurorilor ba că eu i-am cerut să falsific procesele verbale, ba că nu ştie cine a avut ideea“. Dan Şova le-a cerut senatorilor jurişti să nu dea aviz favorabil pentru cererea sa de arestare preventivă. 

Senatorii din Comisia juridică, 11 la număr, vor vota astăzi cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.  Şova, care a petrecut şi ieri mai bine de opt ore în Comisia juridică, unde şi-a consultat dosarul şi a luat, conştiincios, notiţe, a declarat marţi seara că acuzaţiile sunt neîntemeiate, iar explicaţiile le va da în faţa forului din Senat şi, mai apoi, în plen.

Material în curs de actualizare

Citeşte şi:

DNA: Dan Şova are un dispreţ nepermis faţă de lege

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut senatorilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa de avocatură pentru a ascunde urmele posibilelor infracţiuni comise.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite