Dezinformare marca AUR. Partidul susţine că a blocat adoptarea Certificatului COVID, însă iniţiativa nu s-a discutat astăzi în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Tîrziu, George Simion FOTO Inquam Photos
Claudiu Tîrziu, George Simion FOTO Inquam Photos

AUR îşi asumă blocarea adoptării Certificatului Verde în Parlament prin organizarea protestului de astăzi, însa, în realitate, acesta nu urma să fie dezbătut de niciun for al Legislativului.

Membrii Alianţei pentru Unirea Românilor au transmis, potrivit unui comunicat de presă, mulţumiri „participanţilor la protestul de astăzi din faţa Parlamentului şi îşi exprimă speranţa că politicienii au înţeles semnalul puternic transmis de societatea civilă în legătură cu introducerea certificatului verde la locul de muncă”.

Copreşedintele formaţiunii, Claudiu Tîrziu, este de părere că protestul a fost un succes. "Cel puţin pentru moment, am reuşit să blocăm adoptarea proiectului de lege în Parlament. Românii nu vor, în majoritatea lor, introducerea certificatului verde la locul de muncă, iar astăzi s-a văzut clar acest lucru. Mai mult, parlamentarii de la PSD, PNL, USR şi UDMR nu au avut curajul să iasă în faţa oamenilor şi să le vorbească, ceea ce arată o ruptură evidentă între clasa politică şi poporul român. Cei care ocupă astăzi fotoliile Parlamentului nu mai reprezintă pe nimeni”, a spus Tîrziu.

George Simion a transmis felicitări pentru „un nou protest lipsit de incidente”. Liderul spune că evenimentele de marţi reprezintă „o victorie a Alianţei pentru Unirea Românilor, o victorie a românilor. Felicit manifestanţii şi forţele de ordine pentru un nou protest lipsit de incidente şi ţin să precizez că niciun protest AUR din trecut nu s-a soldat cu violenţe. Întotdeauna, când au fost observaţi agitatori, oamenii noştri s-au delimitat ferm de ei. Este ceea ce am făcut şi astăzi”. 

Formaţiunea a transmis totodată că „Alianţa pentru Unirea Românilor face un apel către români, să rămână vigilenţi zilele acestea, în contextul în care coaliţia PSD-PNL-UDMR a anunţat că ia în considerare adoptarea certificatului Covid prin asumarea răspunderii de către Guvern”. 

Protestul s-a soldat însă cu vandalizarea mai multor maşini din curtea Parlamentului. Potrivit ministrului de interne, Lucian Bode, aproximativ 50 de protestatari au fost introduşi în curte cu maşini personale, în timp ce alţiii au reuşit să pătrundă pe la intrarea de la Senat, acolo unde au forţat poarta. Deşi ministrul declarase anterior că el ştie că nu a fost vandalizată nicio maşină care să aparţină corpului diplomatic, Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a precizat pentru „Adevărul” că un autoturism al instituţiei a fost avariat în timpul protestelor din curtea Parlamentului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite