Deputatul PSD Andreea Cosma, dezvăluiri despre legăturile cu procurorul Mircea Negulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Cosma FOTO Inquam
Andreea Cosma FOTO Inquam

Deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului şef al CJ Prahova, Mircea Cosma, susţine că a avut o relaţie de prietenie cu Mircea Negulescu, fost procuror al structurii DNA din Ploieşti, care ar fi făcut o pasiune pentru ea, iar apoi ar fi ameninţat-o.

„Am avut o relaţie de prietenie cu domnul Negulescu, platonică. Fără sex. L-am cunsocut întâmplător la jumătatea anului 2013. A venit însoţit de un client de-al meu. A început apoi să îmi facă avansuri, a încercat să mă cucerească sentimental. Îmi trimitea flori, prăjituri prin intermediul domnului Cantemir. Apoi la repetatele mele refuzuri au încetat avansurile. După 6 luni, pe 1 noiembrie 2013 m-a sunat şi mi-a spus că e procurorul Negulescu şi să mă prezint la camera 33. Dacă nu ajung într-o oră, voi fi arestată. Nu ştiam de ce mă cheamă. Am ajuns la Parchet şi mi-a spus că mi se deschide urmărirea penală. Mi-a spus că e urmărire penală pentru trafic de zbor. Mi-a spus că mă lasă fără casă şi fără meserie şi că îmi va ajunge copilul pe drumuri. Mi-a spus că tatăl meu să îşi dea demisia, altfel eu rămân fără casă. Presiunea a început cu mine. Eu sunt fata lui Mircea Cosma. Mi-a deschis mie dosarul penal, apoi a lucrat dosarul fratelui meu şi al tatălui meu şi l-a declinat apoi la DNA. El nu era atunci la DNA“, a povestit Andreea Cosma la emisiunea de la România TV a lui Victor Ciutacu. 

„Mai întâi a fost cuceritor, apoi şi-a schimbat comportamentul. Mi-a făcut percheziţie domiciliară cu mascaţii. Apoi la sediul birului notarial mi-a ridicat 26 de mii de documente încălcând legea. Nu a avut voie să ridice decât un singur document. Mi-a spus să spun ceva despre Sebastian Ghiţă. I-am spus că nu pot să fac nimic. Nu cunosc nimic despre Sebi Ghiţă. Mi-a spus că dacă fac denunţ infracţiunea mea se transformă în neglijenţă în serviciu.

Mi-a dat control judiciar şi mi-a spus că e gelos şi că trebuie să merg doar între Bucureşti şi Ploieşti“, susţine Andreea Cosma. Deputatul a povestit că Negulescu i-a ridicat controlul judiciar pentru a merge împreună la mare. „I-am spus că nu pot să mă duc la mare cu el că sunt sub control judiciar. Apoi, mi-a transmis să mă duc la Parchet să îmi ridice controlul judiciar, dar am refuzat să merg la mare şi la munte. Mai târziu m-a scos şi la mall. S-a abţinut apoi în dosarul meu şi a fost repartizat dosarul la altă procuroare.

După ce nu a mai fost procurorul meu, a fost la mine la birou. Eu i l-am prezentat pe fratele meu, apoi s-a întâlnit cu tatăl meu. Venea aşa de des că începea să spună poate o să fii socrul sau cumnatul meu. L-am refuzat diplomat, i-am spus că e căsătorit. A început să îmi spună că vrea să divorţeze. Fratele meu i-a spus să nu divorţeze că nu o să stau cu el. Tot ce a trecut în dosarul meu au fost invenţii, mi s-a dat clasare", a mai spus Andreea Cosma la România TV.

Suspendat din magistratură

Mircea Negulescu 

Secretele murdare din spatele convorbirii telefonice care a dus la demisia procurorului Negulescu. „Zdreanţa” a avut telefonul interceptat

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar. El este urmărit penal pentru cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor în dosarul în care Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost trimis în judecată pentru instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Audiat ca martor în dosarul în care foşti şefi de poliţie şi parchet sunt acuzaţi că i-au furnizat lui Sebastian Ghiţă date dintr-un dosar al unor apropiaţi ai fostului preşedinte CJ Prahova, Negulescu le-a spus judecătorilor că a avut "discuţii particulare pe whatsapp" cu fiica acestuia.

 Întrebat de magistraţi de ce a formulat o cerere de abţinere într-o cauză care o privea pe Andreea Cosma, procurorul Mircea Negulescu a răspuns: "Am apreciat că am intrat în nişte discuţii în afara cadrului profesional. Au fost discuţii particulare pe whatsapp. Interesul meu profesional era să aflu dacă Răzvan Alexe a ascuns banii undeva“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite