Deputat USR: Comitetul interministerial pentru 112 înfiinţat de Dăncilă există în lege, dar nu îşi face treaba. Bătaie de joc mai mare nici că se poate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Cătălin Drulă precizează că acel comitet interministerial pentru 112 înfiinţat de premierul Viorica Dăncilă există în lege, dar nu îşi face treaba, iar înfiinţarea unei structuri deja existente este o „bătaie de joc”.

„Premierul Dăncilă anunţă azi înfiinţarea Comitetului interministerial privind 112. Există deja PRIN LEGE un Comitet cu acelaşi scop, de 11 ani, condus de ministrul Comunicaţiilor. Doar că NU ÎŞI FACE TREABA. În loc să-l dea afară pe ministru pentru asta, Dăncilă creează prin decizie un comitet identic ca să ne arunce praf în ochi. Bătaie de joc mai mare nici că se poate”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

El precizează că Legea care stă la baza sistemului 112 este OUG 34/2008.

„În terminologia din ordonanţă, termenul pentru ce numim «112» în mod obişnuit este Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (SNUAU). La art. 5 al legii este definit Comitetul naţional de coordonare a activităţii SNUAU care are ca responsabilităţi printre altele: elaborarea de politici şi strategii privind funcţionarea, operarea şi dezvoltarea SNUAU, precum şi a serviciului de urgenţă 112 în România; coordonarea la nivel naţional, în mod unitar, a acţiunilor tuturor organismelor implicate în funcţionarea SNUAU conform cerinţelor europene în domeniu. Cine face parte din Comitetul SNUAU: ministrul Comunicaţiilor: preşedinte al Comitetului, directorul STS: vicepreşedinte, Ministerul Afacerilor Interne, prin secretar de stat, Ministerul Sănătăţii, prin secretar de stat, ANCOM, prin vicepreşedinte”, explică Drulă.

Deputatul USR adaugă că avem un Comitet deja, definit prin lege, cu aceleaşi obiective, dar care nu este în stare să îşi facă treaba.

„Acest Comitet este responsabil pentru neimplementarea în România a Advanced Mobile Location/Emergency Location Service (AML/ELS) - sistemul de trimitere automată a poziţiei GPS a telefonului când se apelează 112 - deşi efortul este relativ mic (probabil 1-2 luni de muncă şi câteva zeci de mii de euro, în costuri). Se ascund după un gigantic contract de modernizare a întregului sistem 112 care va dura ani de zile (nici licitaţia nu e gata), când de fapt pentru AML/ELS efortul necesar este miniscul în comparaţie. În loc să-i tragă la răspundere pe cei care nu şi-au făcut treaba, în primul rând ministrul Comunicaţiilor care este preşedinte ale Comitetului existent, Dăncilă crează un nou Comitet cu aceiaşi membri şi aceleaşi responsabilităţi. Adică ne aruncă nişte praf în ochi. E pur şi simplu bătaie de joc faţă de cetăţenii acestei ţări. Totul e făcut doar de imagine. N-au pic de ruşină şi de jenă!”, mai scrie Cătălin Drulă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite