De ce a demisionat Valeriu Nicolae din PLUS. „O discuţie despre o posibilă ipocrizie a domnului Lazăr a dus la asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un text publicat în Dilema Veche, Valeriu Nicolae susţine că o discuţie despre procurorul general Augustin Lazăr a dus la plecarea sa din PUS, partidul condus de Dacian Cioloş. Valeriu Nicolae, implicat în mai multe proiecte pentru copiii din Ferentari, a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii în Cabinetul Cioloş.

„Am avut şi eu o zi precedentă complicată. Am îndrăznit să fluier în biserică şi mi-am luat mai multe şuturi decît mă aşteptam. Aşteptările unora de la mine sînt siderante, de parcă aş fi cadoul lor de Crăciun şi ar trebui să corespund tuturor pretenţiilor pe care ei le au de la mine. Alţii s-au limitat la chestii clasice de online – înjurături şi rasism.

O discuţie despre o posibilă ipocrizie a domnului Lazăr a dus la asta. Sigur că subiectul este complicat, dar majoritatea reacţiilor – fie de tăiat capul sau de adulare fără condiţionări – au fost destul de şocante. Probabil am scris prea dur crezînd că, explicînd că e un fluierat în biserică, lumea va înţelege intenţia mea de a genera o discuţie“, a scris Valeriu Nicolae în Dilema Veche

Valeriu Nicolae, candidat al Alianţei 2020 USR Plus, a anunţat că pleacă din partidul condus de Dacian Cioloş. Fostul secretar de stat a precizat că el este autorul „gafei cu securiştii“, referindu-se la explicaţiile date de PLUS cu privire la membrii fondatori.

Valeriu Nicolae a fost desemnat cetăţeanul european al anului de către Parlamentul European în 2013, câştigător al Premiului UNICEF în 2012 şi al Premiului Onorific World Children’s Prize Awards primit de la Regina Suediei în 2018, pentru „eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferentari”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite