Dâncu: „Victor Ponta este candidatul cu cele mai mari şanse la fotoliul de la Cotroceni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO Gov.ro

Sociologul Vasile Dâncu susţine că, în cazul în care Uniunea Social Democrată s-ar destrăma, preşedintele PSD Victor Ponta ar avea cele mai mari şanse să ajungă pe fotoliul de la Cotroceni.

Într-un interviu acordat „Ziua News“, Dâncu subliniază că PSD nu şi-ar permite să nu aibă propriul candidat la Cotroceni, în situaţia în care coaliţia de guvernare s-ar destrăma.

„Un candidat PSD puternic poate să lupte împotriva PSD, PNL şi a partiduleţelor de dreapta – acestea nu fac 50%. Dacă un candidat al PSD ia dintre, dintre cei care nu sunt angrenaţi politic, în jur de un milion de voturi, atunci poate câştiga împotriva dreptei unite“, estimează Dâncu.

Pe de altă parte, el arată că prezidenţialul cu cele mai mari şanse trebuie „să aibă în spate un partid cu peste 30% în sondaje şi să poată aduna în coaliţii – dar nu numai – peste 20%“.

În aceste condiţii, liderul PSD Victor Ponta are cele mai mari şanse să devină preşedintele României, în situaţia în care ar candida, mai spune Dâncu.

Victor Ponta este candidatul cu cele mai mari şanse la fotoliul de la Cotroceni. Dacă USL hotărăşte altceva decât Crin Antonescu, Ponta are şanse: a trecut prin exercitarea rolului de premier, ştie să comunice bine, ar putea să-şi întărească o dimensiune autoritară de imagine – doar e fost procuror, poate duce campanii grele, fiind tânăr şi încăpăţânat. Dacă vrea, este pragmatic şi poate să intre într-un anumit rol sau profil, definit comunicaţional şi psihografic. (...) Este un moment bun pentru Victor să joace rolul generosului care recunoaşte şi facilitează expresia unei stângi diferenţiate, după ce Iliescu şi Năstase au fost cei care au absorbit şi au unificat prin forţă“, a conchis sociologul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite